El Festival Sons del Món va superar per primer cop els 10.000 espectadors a la Ciutadella de Roses

Festival Sons del Món
Texas, Boney M, Oques Grasses, Morat i Rozalén van portar a la Ciutadella de Roses més de 12.000 persones

El Festival Sons del Món ha fet de “la Ciutadella de Roses un dels espais escènics més cotitzats actualment de la demarcació de Girona”

Sons del Món està plenament consolidat com el quart Festival de la Costa Brava, després de Cap Roig, Porta Ferrada i Peralada, “quart en quant a nombre de concerts i pressupost, ja que enguany, en la seva dotzena edició, s’han celebrat 13 concerts i pels quals han passat més de 19.000 persones com públic”, ha afirmat el director de Sons del Món, Xavi Pasqual, destacant que “en 6 d’aquests concerts, el de Texas, Boney M, Luz Casal Roger Mas, Quimi Portet i Judit Neddemann es va penjar el cartell d’entrades exhaurides, tot i que aquest últim es va haver de suspendre a causa de la pluja”.


Més de 12.000 espectadors a la Ciutadella de Roses

I si més de 19.000 espectadors van passar per la dotzena edició del Sons del Món arreu de l’Alt Empordà, més de 12.000 ho van fer per la Ciutadella de Roses per gaudir dels concerts de Texas, Oques Grasses, Morat, Boney M i Rozalén.

I d’aquestes més de 12.000 persones que van assistir com a públic a la Ciutadella de Roses i dels més de 7.000 a la resta de concerts del Festival celebrats arreu de la comarca “són en una gran part, a diferencia d’altres anys, provinents de la demarcació de Barcelona com a conseqüència de l’aposta de difusió i promoció que vam fer a la província”, ha desvetllat Pasqual.

Una aposta que va sortir bé, ja que “per primer cop hem superat la xifra de 10.000 espectadors que van passar per la Ciutadella per gaudir d’alguns dels 5 concerts – Texas, Oques Grasses, Morat, Boney M i Rozalén- i d’aquest 5 hem fet dos ‘sold outs’ -entrades exhaurides- al de Texas i Boney M, i en aquest podríem haver fet, fins i tot, un segon concert davant la demanda d‘entrades que vam tenir”, ha destacat el director del Sons del Món.

Cal assenyalar que Texas i Boney M van oferir a la Ciutadella de Roses l’únic concert d’enguany a la província de Girona.

I és que el Festival Sons del Món 2019, segons ha explicat Pasqual, a part de la qualitat dels artistes, va fer una aposta de millora de l’espai de la Ciutadella de Roses amb un nova estructura del Village, sense el Food Trucks, i el doble de gran que anys anteriors, “per poder absorbir una major quantitat de gent, fet que va alleugerir molt les cues que hi va haver anys enrere quant els assistents volien fer una queixalada”.
Un Village que enguany es va estrenar també com a escenari de concerts amb l’actuació d’en Cesc, “que va esdevenir una molt bona experiència i per tant, ens fa plantejar poder fer més coses en aquest espai en un futur”, ha valorat el director de Sons del Món.

I amb tots aquest ingredients, Xavi Pasqual ha afirmat que “la Ciutadella esdevé actualment un dels espais escènics més cotitzats de la demarcació de Girona, la gent que entra queda captivada davant el muntatge que hi ha dins envoltat d’un patrimoni històric increïble, i per la qual des de l’organització respectem al màxim l’entorn, que quedi tot molt ben integrat, alhora de muntar tota la infraestructura de Sons del Món”.

Mantenir-se o créixer és la qüestió de futur que se li planteja ara al Festival Sons del Món

Sons del Món ha tingut aquest dos darrers anys un creixement notable en quant a la qualitat i el nombre d’espectadors a la Ciutadella, arran que l’Ajuntament de Roses decidís doblar l’any 2017 la subvenció destinada a Sons del Món, passant de 50.000 a 100.000 euros, “que va anar en benefici de la qualitat del Festival, ja que hem pogut portat artistes de nivell internacional i millorar tota la infraestructura de Sons del Món a l’entorn de la Ciutadella”, ha afirmat Xavi Pasqual, significant que “ara estem allà on volíem, ser dels millors festivals de la Costa Brava”.

I a partir d’aquí l’organització s’ha de plantejar “si ens mantenim així o el fem créixer una mica més, per entrar al podi dels millors esdeveniments musicals de Girona a l’estiu”, ha afirmat el director Festival.

Un repte, segons Pasqual, “que és el moment d’afrontar-ho, “ja que hem aconseguit el beneplàcit del públic amb el qual estem en un bon moment de connexió, ja que no veu a Sons del Món com que està al corner de Catalunya. Un públic que sap que quan compra una entrada per assistir a Sons del Món obtindrà qualitat en quant a l’artista, producció de so, decoració i que durant al seva estada gaudirà de tot l’ambient d’un gran festival, un gran festival de qualitat”.  

Un objectiu de créixer més, però, que el Festival Sons del Món no ho podrà fer tot sol, ja que per a la seva organització hi ha implicades diferents administracions públiques, les quals haurien d’aportar un gra de sorra més per aconseguir-ho.

En total, per Sons del Món 2019 van passar 19.030 espectadors. Uns 5.000 aproximadament van assistir al concert gratuït de The Original Wailers a la platja d’Empuriabrava. 1.100 ho van fer als concerts a la portalada de la Basílica de Castelló d’Empúries i 530 als concerts als cellers.
La resta, més de 12.000 espectadors, van gaudir de música de nivell internacional a la Ciutadella de Roses.