El Festivalet de Roses enriqueix la seva proposta cultural, musical i gastronòmica

Festivalet de Roses
L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, flanquejada per la cantant Joana Ortega i el regidor de Turisme, Félix Llorens durant la presentació del Festivalet de Roses

El Festivalet de Roses se celebrarà els dies 10 i 11 de novembre coincidint amb l’Estiuet de Sant Martí

Festivalet de Roses
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, flanquejada per la cantant Joana Ortega i el regidor de Turisme, Félix Llorens durant la presentació del Festivalet de Roses

Aquest matí s’ha presentat la tercera edició del Festivalet de Roses, una proposta impulsada per l’Ajuntament per posar en valor un patrimoni immaterial, intangible, que esdevé un tresor de la natura, i del que Roses pot presumir com és la posta de sol.

I al voltant d’aquesta bellesa de la naturalesa i, per tercer any consecutiu, el Festivalet, que es portarà a terme els dies 10 i 11 de novembre, coincidint amb l’Estiuet de Sant Martí, oferirà una sèrie de propostes musicals i gastronòmiques que combinat amb el paisatge esdevé únic a tota la demarcació de Girona.

No en va, el Festivalet va esdevenir en tot un èxit en la seva primera edició. Tant, que ja es va consolidar en el seu primer any com a proposta de present i futur en una època, la tardor, “per tal de convidar a que ens visitin i allargar, així, la temporada de turisme i continuar creant riquesa al municipi”, ha afirmat el regidor de Turisme, Félix Llorens, remarcant que per aconseguir-ho “combinem a parts iguals paisatge, música i gastronomia”.

I és que el secret de l’èxit del Festivalet “està, a part de combinar aquestes variables que ha esmentat el regidor, primer en l’època de l’any que ho fem, ja que al mes de novembre no s’organitzen gaire esdeveniments. Segon, en la bonança del temps que ens acompanya durant el novembre, i el tercer i, més important, la qualitat de l’oferta que oferim tant musical com, sobretot, gastronòmicament parlant, perquè sense aquest plus de qualitat que actualment està oferint Roses és el Festivalet no seria el mateix”, ha assegurat l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

Montse Mindan i Félix Llorens han estat acompanyats en la presentació del Festivalet i del cartell del certamen per la cantant de Vic Joana Ortega, la qual ha assegurat que “em fa especial il·lusió format part d’aquest Festivalet perquè fa emfàsi en el paisatge, i les meves cançons, tant en la part rítmica com en la part sonora, les defineixo com a paisatges sonors”.

I enguany el Festivalet de Roses, enriqueix la seva proposta cultural, musical i gastronòmica, i que, com en les anteriors edicions, estarà dividit en dues ubicacions, als matins, el protagonisme l’agafarà a l’anomenat “l’Escenari Festivalet”, situat a la  Platja de les Botxes; i a la tarda serà “l’Escenari del Sol”, qui agafi el protagonisme la platja de la Perola.

Música

Dissabte, la primera en pujar a l’escenari (12.30h) serà Joana Serrat, la cantautora vigatana presentarà el seu nou àlbum Dripping Springs, produït als EUA per Israel Nas  al costat d’instrumentistes de reconeguda trajectòria i del qual la crítica ja ha dit que és  “el millor àlbum de l’artista, el més complert, el més rodó”.

Dissabte a la tarda serà per l’electrònica i per ballar. A les 16.30h, actuarà el duo Tversky, format per Alan Rodríguez (Alan Imar) i Xavier Paradis (Boreals), que creen música electrònica  retro-futurista a la qual afegeixen una variada base instrumental amb sintetitzadors analògics, saxòfon, flauta travessera i veu.

Tancaran la jornada (18h) Floridablanca, una formació madrilenya que destaca per crear cançons de pop optimista plenes de ritme pensades per a ser ballades; el seu darrer single, “Solo de madrugada”,  va mantenir-se al Top 10 Viral de Spotify durant un mes.

Ja diumenge, Cor Blanc seran els encarregats d’encetar la jornada (12.30h); es tracta del projecte musical de Mireia Bernat i Sergi Serra Mir, dos barcelonins que transiten entre el folk i el pop, que presenten el seu àlbum de debut You, i que destaquen per crear una estètica molt cuidada i una atmosfera hipnòtica.

I el Festivalet es clourà diumenge a les 17h amb la popular Beth que  farà un repàs a la seva ja extensa trajectòria, des dels inicis a Operación Triumfo i Eurovisión, o amb discos d’estudi tant diversos com Otra Realidad, Segueix-me el fil, o Família.

Gastronomia

Pel que fa a la proposta gastronòmica es composa, tant dissabte com diumenge, del Pica-Tasta, uns tastets gastronòmics a la Platja de les Botxes (d’11 a 14h) per gaudir dels restauradors, vinaters i elaboradors de cervesa locals. Cal destacar que durant el tastets, segons ha assegurat Félix Llorens, “s’utilitzaran gots reutilitzables, ja que des de l’Ajuntament de Roses volem conseqüents amb la directiva europea d’abandonar la practica d’usar plàstic d’un sol ús i utilitzar estris reutilitzables a tots els esdeveniments que organitzem a partir d’ara”.

I el Menú del Festivalet, en el qual hi participaran una desena de restaurants escampats per tota la vila durant els dies del certamen i on el preu de del menú coincideix amb l’hora de la posta de sol: 17,33 euros el dissabte i 17,32 euros el diumenge.

Activitats culturals

A més, el Festivalet proposa un seguit d’activitats paral·leles que es duran a terme durant els dies previs al certamen; com la Lectura dramatitzada de l’obra de Fages de Climent Les Bruixes de Llers i un Recital Poètic de la Posta de Sol, al castell de la Trinitat l’1 de novembre. El Concurs de Pintura Ràpida de la Posta de Sol, així com la Visita Guiada al Castell de la Trinitat amb les Llegendes de Roses, i la Excursió Posta de Sol al Pla de Gates, el 3 de novembre. El Concert per a Sensacions Interiors en Sol Menor i una degustació de te sensorial el 4 de novembre al Castell de la Trinitat. I classes de tai-xi el 4, 10 i 11 de novembre a la platja de la Perola.

També recordar-vos que des del passat 10 d’octubre es pot participar al Concurs d’Instagram del Festivalet; que demana publicar fotografies amb les etiquetes #postadesolroses i  #visitroses a http://www.instagram.com/festivaletroses.

Bases completes amb tots els detalls clicant AQUÍ.