El figuerenc Àngel Burgas és l’escriptor escollit pe la Biblioteca de Roses per participar en el projecte “De Capçalera”

“De Capçalera”

L'escriptor Àngel Burgas

“De Capçalera”, projecte per reconèixer un autor o autora de trajectòria literària contrastada

 “De Capçalera”
L’escriptor Àngel Burgas

La Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses participa en el projecte “De Capçalera”, prenent com a autor de referència el figuerenc Àngel Burgas. A més de la creació d’un espai destacat des del qual la biblioteca donarà a conèixer l’obra de l’escriptor, aquest participarà en diverses activitats organitzades per l’equipament rosinc, la primera d’elles, el proper divendres 30 d’octubre, amb la presentació de la seva última novel·la “La mirada indiscreta”.

“De Capçalera” és un projecte impulsat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, juntament amb la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, a partir del qual les biblioteques reconeixen de manera preferent un autor o autora de trajectòria literària contrastada i amb qui mantenen una relació de proximitat.

En el cas de la Biblioteca Municipal de Roses, l’autor escollit ha estat el figuerenc Àngel Burgas, que el proper divendres iniciarà la seva col·laboració amb l’equipament rosinc amb la presentació de la seva darrera novel·la. A més, la biblioteca ha incorporat un espai específic amb una mostra representativa de l’obra de l’autor.

L’autor

Àngel Burgas neix a Figueres l’any 1965. Passa els primers 18 anys entre la capital de l’Empordà i Roses, població que apareix sovint en els seus escrits (MAX, Les vacances d’un senyor de Malmö, Show, L’habitació d’en Lionel…).

El seu pare, Vicenç Burgas (Sant Feliu de Guíxols 1930 – Figueres 1992) era telegrafista, periodista i poeta, i la seva mare, Carme Trèmols, professora de dansa. És el primer de cinc germans i de ben jovenet se sent atret per la lectura, l’art i el teatre. A Figueres s’inicia en els tres àmbits: llegeix molts llibres i escriu poemes i narracions, participa en exposicions de pintura i forma el seu grup de teatre, Tarima de Joc.

Estudia Belles Arts a la Universitat de Barcelona (1983-1988). Fa una estada de dos anys a Berlín, Alemanya (1988-1990), admès com a alumne convidat a l’Escola Superior d’Art. De tornada a Barcelona, abandona progressivament la plàstica per concentrar-se i apostar per les lletres. Publica per primer cop a Proa el recull de contes Show (1999) i treballa de professor de plàstica i dibuix tècnic a diferents escoles de la ciutat.
Àngel Burgas alterna la literatura per a adults i per a joves. Actualment pertany al consell de redacció de la revista Faristol i compagina l’escriptura amb l’ensenyament.

Activitats a la Biblioteca

Un dels objectiu del programa De Capçalera és el foment de la lectura i del coneixement de la literatura catalana de la mà dels propis autors. Així doncs, la Biblioteca de Roses té prevista la programació de diverses activitats que comptaran amb la participació del seu autor de referència, l’Àngel Burgas, sent la primera l’esmentada presentació el proper 30 d’octubre a les 20 hores del seu llibre “La mirada indiscreta”.