El figuerenc Ernest Plana i el rosinc Miquel Gotanegra es situen al capdavant de la FOEG

Patronal FOEG

Patronal FOEG Representants de la Patronal FOEG amb el seu president, Ernest Plana, al mig / Foto: arxiu

Plana, escollit com a nou president de la FOEG, aposta per potenciar la industrialització i l’acostament als empresaris

FOEG
Al centre de la imatge Ernest Plana, el nou president de la FOEG, i a la seva esquerra el nou vicepresident executiu, l’empresari rosinc Miquel Gotanegra

L’empresari figuerenc Ernest Plana, va ser escollit el passat dijous, en assemblea i per aclamació, president de la FOEG per als propers quatre anys, amb l’objectiu de seguir construint “la patronal del segle XXI, que s’adapti a les noves necessitats, a una formació cada vegada més especialitzada i adreçada als empresaris, i amb una oferta de serveis en consonància a les demandes de les nostres empreses, exercint de lobby, que és el que ens pertoca com a patronal”, segons va destacar. Ernest Plana aposta per destinar tots els esforços possibles a ajudar a potenciar la industrialització i també per acostar encara més la patronal als empresaris.

D’altra banda, la FOEG va decidir crear una vicepresidència executiva, del qual serà el responsable l’empresari de Roses, Miquel Gotanegra. I Alexandre Juanola (fins ara vicepresident) ocuparà el càrrec de vicepresident institucional. El tresorer continuarà sent Josep Serra i la secretària, Dolors Ros, també seguirà amb les mateixes funcions. Formaran part de la nova junta, com a vocals i representants de diferents sectors empresarials, Josep Burgas, Núria Carreras, Joan Casadevall, Joaquim Maria Caula, Gemma Coll, Joan Curós, Tomàs Feliu, Guillem Genover, Esteve Gibert, Lluís Micaló, Santi Mont, Domènec Morera, Josep Navio, Joan Ribas, Jaume Vila i Eudald Castells. La candidatura que s’ha presentat presenta alguns canvis respecte a l’anterior però és continuista.

Ernest Plana Larrousse va assumir la presidència de la patronal gironina fa dos anys en substitució de l’empresari Jordi Comas, que va morir el novembre de 2012. “Vull donar les gràcies a tots els que formeu part de la FOEG per la confiança que m’heu fet. El meu sincer agraïment perquè el vostre suport ha fet possible que pugui continuar al capdavant d’una organització empresarial de referència com és la nostra patronal gironina. La FOEG ha de continuar essent una entitat forta i representativa del teixit econòmic de les comarques de Girona i estic convençut que ho aconseguirem. I tot això sense deixar de reivindicar l’empresari, que és el veritable creador de llocs de treball , la persona que dedica la seva vida a generar ocupació i valor afegit. La importància del valor afegit és la lliçó que hem aprés d’aquesta crisi”, va remarcar el president de la patronal gironina, per afegir que “l’empresari ha de tenir un paper més destacat i en això treballarem. Els empresaris i les seves empreses són la clau de la reactivació econòmica”.

“Ens esperen temps de reptes en el món empresarial que tots plegats sabrem afrontar”, va manifestar Plana.

Ernest Plana, ha desenvolupat la seva trajectòria professional al sector de la mecànica. Des de l’any 1998 és president de l’Associació d’Empresaris de Comerç i Reparació de Vehicles i Embarcacions de les comarques gironines (CORVE). També és vicepresident de la Federació Catalana de Tallers de Reparació (FECATRA), membre del comitè executiu i de la junta directiva de Foment del Treball i de la Fepime.