L’altempordanés Joel González aconsegueix la primera medalla d’or olímpica per al taekwondo català

Joel González, medalla d'or

Joel González, medalla d’or

Joel González, de 22 anys, de Vilafant, altempordanés, es va proclamar ahir campió de taekwondo en la categoria -58 kgs als Jocs Olímpics de Londres. Joel va aconseguir donar la primera medalla d’or per al taekwondo català, un èxit sense prededents i de retruc va dir al món que els països catalans són una potencial mundial en aquest esport de combat. La plata de la mallorquina Brigitte Yagüe així ho va confirmar.

A casa nostra, Roses, per exemple, tenim una de les millors pedreres d’aquest esport amb el gimnàs TKD Joan’s, considerat un desl millors gimnasos de taekwondo d’arreu Catalunya. Els nois tutelats per Joan Jorquera com Abde Bentarifet, Maria Boian, Mario Aguilar, Ana Balabán, Toni Bassó o el seu mateix fill, Joan Jorquera, entre molts d’altres, han realitzat aquest any un gran temporada aconseguint campionats catalans, espanyols i victòries en open’s internacionals. Uns campionats que han suposat, al llarg de l’any pel TKD Joan’s, un bany de medalles de tots tres metalls, or, plata i bronze.

Molts d’aquests joves rosincs tenen un referència en la que fixar-se per arribar el més amunt possible en la pràctica del seu esport. Una referència que es diu Joel González. Ja el tenien com un model a seguir abans d’aconseguir ahir l’or als Jocs Olímpics a Londres. Doncs ara, tenen un motiu més, i d’or, per seguir fixant-se en ell per conquerir algun dia, per què no, una medalla d’or olímpica per a Roses.

Talent no li falta a cap d’ells.

Medalla d’or pel taekwondo català

L’aventura olímpica de Joel, número 1 en el ranking mundial de taekwondo, va començar ahir al matí. En el primer combat es va enfrontar al suec Uno Sanli. Un contricant que li va posar més dificultats de les inicialment previstes. González va començar guanyant 4-0, però de seguida es va veure 4-5 per sota.  Al tercer asalt es va arrribar amb empat a 6-6 i no va ser fins a l’últim segon de combat quan el doble campió mundial i doble d’Europa va guanyar per 7-6 i passar a la següent eliminatòria.

L’esperava l’australià d’origen libanès Safwan Khalil. Si guanyava passaria a semifinals per tenir opció a medalla. I ho va fer, tot i que va començar per sota en el marcador, en el tercer assalt li va donar la volta, amb un parcial de 4-2, per guanyar per 5-3.

En semifinals es va enfrontar al colombià Oscar Muñoz. El combat va estar molt igualat fins que Joel va aconseguir impactar en el cap del seu rival per aconseguir un avantatge còmode que va ampliar fins al 14-4 final.

El jove altempordanés tenia davant seu la millor oportunitat de la seva vida per aconseguir la primera medalla d’or per al taekwondo català.

A la final es va enfrontar al coreà Daehoon Lee, campió mundial a la categoria -63 kgs.

Joel González va començar a dominar des d’un bon principi gràcies a dues patades que van impactar en el peto, primer, i en el casc, després. Resultat:4-0. A partir d’aquí Lee es va mostrar més agressiu i després d’un intercanvi de cops González va mantenir el seu avantatge, 8-4.

Al tercer assalt el coreà havia d’anar a per totes, circumstància que va ser aprofitada pel català per acabar guanyant el combat 17-8 i fer història aconseguint la primera medalla per a Catalunya en taekwondo.