Manel Casanovas exposa per primera vegada a Castelló d’Empúries, concretament a l’Ecomuseu Farinera, on hi mostrarà la seva darrera obra fotogràfica fins al 8 de juny
Després d’haver-se estrenat al centre cultural de Ca l’Anita de Roses, aquesta tarda de 9 de maig, a les 19 hores, s’inaugurarà a l’Ecomuseu Farinera l’exposició ‘Portes’, el recull de fotografies que Manel Casanovas va capturar amb la seva càmera, primer analògica i després ja combinant amb la tècnica digital.
Manel Casanovas s’inicia en el món de la fotografia als 19 anys. De formació autodidacta, s’introdueix en els treballs de laboratori i revelat, i als anys 80 munta un estudi fotogràfic a Roses. En aquells anys forma part de l’Associació Nacional de Fotògrafs de Publicitat i Moda, participant en exposicions itinerants per diferents ciutats i als salons Sonimag Foto, a Barcelona. A més, participa en algunes publicacions, com ara “Comer y Beber”, amb fotos dels restaurants La Llar i el Bulli, entre d’altres.
Quan tanca l’estudi de Roses esdevé operador de càmera de televisió, tot i que no deixa la fotografia i fa reportatges diversos. En aquesta època, s’inicia en el camp de la fotografia de restes i jaciments arqueològics, fent treballs pel Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu d’Història de Catalunya, el Museu de la Ciutadella de Roses, així com per a empreses d’arqueologia. Les seves fotos estan editades en diverses publicacions d’art i història, a més diversos llibres i revistes especialitzades, i catàlegs d’exposicions.
Manel Casanovas afirma que “no em considero artista, simplement soc fotògraf i faig fotos d’allò que m’agrada, no sé explicar-ho d’altra manera. Des de fa molt temps que les portes velles m’han cridat l’atenció, ja siguin senzilles o senyorials, tant és que el pas del temps les hagi anat degradant. M’interesso només per aquelles en què s’aprecia el treball manual, artesanal”.
‘Portes’ es tracta d’una exposicióen el que el visitant és convidat a aturar-se davant de cada imatge per no només observar l’estètica de cada porta, sinó també per imaginar el context i la història que hi ha darrere de cadascuna. Perquè cada porta té la seva història.
L’entrada a l’exposició és gratuïta i els dies i horari per poder visitar-la és de dimarts a dissabte de 10 a 14 i de 16 a 19 hores, mentre que els diumenges serà de 10 a 14 hores.