El Full de Ruta cap a la independència es presenta a Roses

Assemblea Nacional Catalana

D'esquerra a dreta: Sebastià Pèlach, Dani Abad Roser Loire i Pere Pugés, durant la presentació a Roses del Full de Ruta de l'ANC

Un Full de Ruta de l’Assemblea Nacional Catalana que passa per l’11 de setembre, la Diada, i el 9 de novembre, dia de la Consulta

Assemblea Nacional Catalana
D’esquerra a dreta: Sebastià Pèlach, Dani Abad Roser Loire i Pere Pugés, durant la presentació a Roses del Full de Ruta de l’ANC

Després de l’aprovació del full de ruta a l’Assemblea de Tarragona i de les eleccions al Secretariat, l’Assemblea Nacional Catalana per encarar l’any “decisiu” del procés d’autodeterminació, Roses va acollir divendres la presentació i explicació del camí traçat per l’ANC pels propers mesos.

En un acte celebrat al teatre municipal, Pere Pugés, cofundador de l’ANC i membre del Secretariat, Roser Loire, coordinadora de les assemblees territorials, Sebastià Pèlachs, president ANC Alt Empordà, Sebastià Pèlachs, i Dani Abad, president de Roses per la Independència, van ser els encarregats d’explicar el Full de Ruta aprovat a Tarragona.

En línies generals, aquest Full de Ruta està basat en l’11 de setembre amb la gran manifestació prevista a Barcelona, que omplirà de catalans la Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes, dibuixant una ‘V’ de Via, Voluntat, Votar i Victòria. I a partit de la Diada i fins al 9 de novembre el camí traçat és el d’aconseguir que es porti a terme la Consulta amb un matís diferent respecte a l’actual. Es canviarà el “Volem votar” pel “Votarem”.
També es va presentar el projecte ‘El País que Volem’ per tal de consolidar un procés participatiu. Un exercici que ja es pot consultat a la web elpaisquevolem.cat, i que té com a objectiu que els ciutadans aportin les seves idees, “perquè no es tracta només d’assolir la independència, sinó d’aconseguir un futur millor, un país millor”, va afirmar Dani Abad.

Cal destacar que per la mobilització de l’11 de setembre a Barcelona, la secció territorial de Roses de l’ANC ja té reservats 6 autocars, dels quals “en breu donarem les instruccions per a que la gent es pugui apuntar”, va assenyalar Abad.