El futur de la Fira d’Entitats de Roses dependrà de si mateixes

XXI Fira d’Entitats de Roses

Les 12 entitats que hi havia a la Rambla Riera Ginjolers en el moment de prendre les imatges

El regidor de Cultura i Festes, Francesc Giner, vol portar a terme una reunió amb les associacions de Roses per decidir si volen continuar fent la Fira d’Entitats

XXI Fira d’Entitats de Roses
Les 12 entitats que hi havia a la Rambla Riera Ginjolers en el moment de prendre les imatges

La Fira d’Entitats de Roses, abans anomenada Fira Mercat del Lleure i Oci de Roses va néixer amb l’objectiu que les associacions de la Vila ens donessin a conèixer, expliquessin als ciutadans la tasca que porten a terme, i assolir la implicació dels vilatans envers la seva causa.

Es tracta, per tant, d’una Fira on les entitats dels poble assumien tot el protagonisme i, per tant, la implicació per part de les diferents associacions era notable, de tal manera que la participació no baixava mai de la vintena que muntaven la seva parada a la Rambla Riera Ginjolers.

Però, a partir del 2015, any en que va coincidir que la degustació benèfica pro Guinea Conakry no es va poder celebrar a causa de la construcció de la nova Sala SUF, i que durant el mateix dia es van organitzar moltes activitats simultàniament en altres punts d de la Vila, la Fira va viure una baixada de participió per part de les entitats.

Des de llavors, no ha remuntat, al contrari, la implicació per part dels protagonistes de la Fira, les entitats ha estat cada any més minsa. Així va passar al 2016 i va continuar l’any passat.

I així va continuar ahir, en la celebració de la XXI Fira d’Entitats de Roses, que va tenir lloc ahir diumenge. Encara no es pot fer la degustació benèfica de Guinea Conakry, el que assegurava la presència de gent a la Rambla fins les dues del migdia (hora en que s’iniciava l’àpat benèfic), i pot per això algunes de les 17 entitats participants van marxar abans d’hora. Pot ser.

Per tot i això, el regidor de Cultura i Festes, Francesc Giner, va reconèixer que “si les mateixes entitats no s’impliquen, no volen participar en la seva fira, i les que hi participen pleguen abans d’hora, és complicat portar-la a terme”. Per tant, va afirmar que “ens haurem de replantejar i parlar amb totes les entitats per veure realment que és el que hem de fer amb aquesta fira”.

XXI FIRA D’ENTITATS DE ROSES

PARADES ACTUACIONS
Associació Amics de Guinea Conakry Havaneres (10:30-11:15h)
Creu Roja Roses / Donants de Sang Balldemar (11:30-12:00h)
Fundació Roses contra el Càncer Sardanes La Rotllana (12:05-12:20h)
Club Atletisme Roses Sílvia Busquets (12:25-13:00h)
Colla Gegantera Eva Mas (13:05-13:40h)
Associació Sardanista La Rotllana
Balldemar (Danses Tradicionals)
Associació Excursionista Cabirols
Motor Club Tocats pels Clàssics
Amics dels Animals
Futbol Base Roses
Escola Eva Mas
Escola Dansa Sílvia
Llunàtics
Optimist
Càritas
Marones