Mes de paraules

El GEN demana que se senyalitzi un punt negre pel tràfic marítim a Roses

GEN Roses
Vaixell accidentat

El Grup d’Esports Nàutics de Roses demana la senyalització d’un punt negre per evitar els freqüents accidents que es produeixen al Bau de la Ferrera

GEN Roses
Vaixell accidentat

A la badia de Cala Montjoi hi ha un petit escull que no arriba a aflorar per sobre de l’aigua, quedant-se a poc més de mig metre de profunditat i que, any rere any, provoca diversos accidents a les embarcacions que circul.len per la zona. Aquest escull és conegut localment com el Bau de la Ferrera, ja que es troba exactament enfront del Cap de la Ferrera, que separa Montjoi de Cala Calitjàs.

Molts recordem les imatges d’una de les embarcacions que hi van ensopegar l’any passat, ja que van tenir gran difusió per les xarxes socials. Però ni va ser la primera, ni ha estat la darrera, ja que la passada setmana una altra embarcació es va accidentar al mateix punt. No hi ha dades exactes, però tothom, que d’una manera o altra té contacte habitual amb el medi marí rosinc, sap que els accidents en aquest punt són freqüents.

L’existència d’un punt negre és un perill evident que hauria de ser degudament senyalitzat, per evitar que se segueixin repetint incidents d’aquesta mena. Més enllà dels danys materials, poden produir-se també danys personals. Cal tenir en compte, a més, que la zona en la que es troba el Bau de la Ferrera és una de les més atractives de la nostra costa i de les més concorregudes, especialment per mar, i cal posar-hi remei abans que es produeixi algun accident de conseqüències irremeiables.

El GEN , preocupat pel perill que això suposa, es va adreçar recentment i per escrit a Capitania per tal que se senyalitzi degudament aquest punt, i evitar així nous incidents. En motiu d’aquest darrer incident, el Grup d’Esports Nàutics ha decidit iniciar converses amb el Port de Roses i l’Ajuntament per tal d’accelerar l’execució de les tasques de senyalització.