El GEN Roses aposta decididament per la natació amb la incorporació d’un nou equip tècnic

Club de Natació del GEN Roses

L'Héctor Ruiz i la Marta Cabanés flanquejada per David Miralta (esquerra) i el regidor d'Esports, en Ferdy

Equip tècnic composat per un nedador d’elit i una esportista ADO especialista en Educació Física

Club de Natació del GEN Roses
L’Héctor Ruiz i la Marta Cabané flanquejats per David Miralta (esquerra) i el regidor d’Esports, en Ferdy

El GEN Roses aposta decididament per la natació amb la contractació de dos tècnics, Héctor Ruiz i Marta Cabané, els quals van ser presentats ahir dimecres pel director tècnic del Grup d’Esports Nàutics, David Miralta, davant la presència del regidor d’Esports de l’Ajuntament, en Ferdy. Un nou equip tècnic pel Club de Natació de l’entitat donat a que “ara volem donar un pas endavant amb aquesta secció, després de 3 anys creant una base prou sòlida, apostem per la natació i per això comptem amb un equip tècnic per tenir un gran potencial en aquesta especialitat a Roses”, va assenyalar Miralta.

Ruiz ha estat entrenador durant tres temporades de l’equip Benjamí al Club Natació de Mataró. Com a esportista és l’actual campió d’Espanya 2015 d’aigües obertes i, recordem, va ser guanyador de la 1ª Travessia de Natació en aigües obertes organitzada pel Grup d’Esports Nàutics. Actualment, a part d’entrenar als nedadors rosincs s’està preparant per assolir la classificació per al Jocs Olímpics de 2016. “El que volem transmetre als joves nedadors del GEN són tots els valors que ens ha donat la natació, com el sacrifici, la constància, el treball, amb els quals he pogut arribar a les portes d’uns Jocs Olímpics”, va dir l’Hèctor.

Cabané és mestra de Primària a l’especialitat d’Educació Física i esportista ADO els dos darrers anys. Ha estat entrenadora de natació durant més de 4 anys al GEIEG en l’alta competició. “L’Hèctor i jo hem iniciat aquest projecte amb molta il·lusió, i ens hem trobat nens amb motivació i ganes. El fet que es llevin a les 6 del matí per anar a entrenar a la piscina ja parla de les seves ganes per nedar i fer-ho bé”, va destacar la Marta.

Perfils que es complementen

Segons va assenyalar David Miralta durant la presentació del nou equip tècnic,“el que s’ha anat a buscar amb la dualitat de l’Hèctor i la Marta és barrejar dos vessants, una que és la part pedagògica que aporta ella amb la seva experiència com a entrenadora de base i professora de Primària, i amb ell el que tenim és l’altíssim rendiment, el coneixement de l’alta tècnica com esportista d’elit que és”.

Club de Natació del GEN Roses

Fruit de la necessitat d’alguns nedadors i nedadores formats en la natació a la Piscina de Roses d’anar poder competir en campionats es va crear, ara fa 3 anys, el Club de Natació. Un club amb el que la Piscina no podia acollir, ja que al ser municipal no podia federar als esportistes com a entitat esportiva. Llavors, va ser el GEN Roses, afiliat a la Federació Catalana de Natació, qui ho va fer.

Així, l’any 2012, l’Anabel Vargas, es va posar al capdavant de l’entrenament de 18 joves nedadors i nedadores que va estar al capdavant fins la seva maternitat. Vargas va ser substituïda per Ivan Martin, tècnic provinent de Navarra, qui es va fer càrrec, durant aquest any que ja finalitza, dels nedadors i nedadores del Club de Natació del GEN Roses.

Un GEN Roses que aposta ara decididament per la natació amb la incorporació d’un equip tècnic “de gran potencial”, com el va definir David Miralta, i del qual el regidor d’Esports de l’Ajuntament, Ferdy, va desitjar a tots dos tècnics “molta sort” després de donar-les les gràcies per “involucrar-vos en aquest projecte que implica, a part de poder assolir objectius en la competició, donar a la mainada una bona educació esportiva”.

Master Class gratuïta de natació d’Héctor Ruiz per a juvenils i adults a Roses

El pròxim 30 de gener, Héctor Ruiz impartirà una Master Class de natació per a tothom, a partit dels 7 anys, que vulgui millorar la seva tècnica, “serà una classe pràctica, però també teòrica per a que els participants aprenguin a nedar correctament corregint allò que fan malament”, va dir Ruiz, remarcant que és una Master Class “per animar a la gent a nedar”.
Serà una classe gratuïta organitzada pel GEN Roses, ja que “som una entitat prestatària de serveis a disposició del poble”, va dir David Miralta, i que tindrà dues franges horàries segons l’edat dels participants.

Així, els nedadors i nedadores d’entre de 7 a 16 anys d’edat faran la Master Class de 10 a 11 del matí. I a partir dels 16 cap a munt ho faran de les 11:30 fins a les 12:30 hores.

Per participar només s’ha d’inscriure clicant AQUÍ, res més.