El GEN Roses inicia la celebració del seu 40è aniversari

GEN Roses
Els participants de l'acte institucional del 40è aniversari del GEN Roses

La Sala de plens de l’Ajuntament de Roses va acollir un acte institucional que va esdevenir l’inici de la celebració del 40è aniversari del Grup Esports Nàutics (GEN) de Roses

El 12 de desembre del 1979 es va signar l’acta fundacional del Grup d’Esports Nàutics (GEN) de Roses . D’això ja fa 40 anys. Una efemèride que s’ha de celebrar com cal, i que es va començar a fer el passat dissabte amb un acte institucional que va tenir lloc a a la Sala de plens de l’Ajuntament de Roses presidit per l’alcaldessa Montse Mindan en companyia de la regidora d’Esports, Vero Medina, l’actual president del GEN, Josep Mª Isern, el president fundador de l’entitat, Pere Vicens i d’altres membres del Grup Nàutic que en formen part o que en algun moment o han estat, com ara Carles Pàramo, Josep Alemany o Cinto Berta, entre d’altres.

La regidora d’Esports va donar la benvinguda als membres del GEN destacant que “és una entitat durant els seus 40 anys ha tingut i té l’empenta de portar endavant activitats esportives on la base és la cohesió i transformació social, i per tant, treballar els valors”.

El president del GEN Roses va “agrair l’haver-nos acollit a la Sala de Plens per iniciar la celebració del nostres aniversari i per l’ajuda que hem rebut per part de l’Ajuntament durant tots aquest anys perquè les activitats nàutiques vagin creixent cada any més”, desvetllant que “per celebrar el 40è aniversari -a més d’aquest acte institucional del passat dissabte- hem pensat en dos actes principals. Un és tracta d’un dinar de germanor amb tots els membres fundadors i juntes directives que han integrat durant aquests anys el GEN, amb un visionat de fotografies de la seva història i una xerrada-col·loqui. I l’altre, de caire més esportiu seria la celebració de diferents activitats esportives de totes les seccions del Grup Nàutic “per acabat tots a taula, que és com les famílies celebren els esdeveniments”.

Tot seguit de les paraules del president, Pere Vicens, Carles Pàramo i Josep Alemany van explicar la necessitat de crear un club nàutic i la dificultat de la seva creació, així com de la construcció del que ara és l’únic port esportiu municipal de tot l’Estat espanyol.

Montse Mindan va tancar l’acte de celebració del 40è aniversari del GEN Roses destacant el programa Esport Blau de Vela Escolar, “amb el qual, a més de fer una labor social estem posant a l’abast de nens i nenes poder fer vela, que segurament a la seva vida es podrien pensar pujar en un vaixell per practicar la vela i això és una obligació que tenia Roses”.
L’alcaldessa va finalitzar el seu parlament felicitant al GEN Roses pels
seus 40 anys “i desitjar que tots veiem 40 anys més”.