Suquet de peix de Rose

El GEN Roses va acollir per primera vegada l’organització d’una competició del Llaüt Mediterrani

El Llaüt Mediterrani a la badia de Roses
El XON'S Empuriabrava, el Club Natació de Badalona i el Club de Rem de Badalona durant la disputat d'una de les regates

El Llaüt Mediterrani, embarcació de les quals només hi ha 9 arreu l’estat espanyol, es va estrenar a la badia de Roses

El Llaüt Mediterrani a la badia de Roses
El XON’S Empuriabrava, el Club Natació de Badalona i el Club de Rem de Badalona durant la disputat d’una de les regates

Ahir diumenge i després de tota una setmana amb una forta Tramuntana, es va celebrar en aigües de Roses en un matí esplèndid, ja que parar el vent, la primera prèvia de les dues previstes del Campionat de Catalunya del Llaüt Mediterrani.
Més de 100 vogadors i vogadores, provinents del Club de Rem Badalona, Club de Natació Badalona, Club de Natació Bétulo, Club de Rem Bétulo i Club de Rem Santa Cristina i el Club de Rem CR XON’S d’Empuriabrava, van mesurar les seves forces dins el Llaüt.
Una embarcació que es diferencia del Llagut Català que “és de fibra de carbono, més lleugera, més tècnica, més ràpida i amb una bancada més de vogadors”, va explicar el president del GEN Roses, Josep Mª Isern.

De Llaüt Mediterrani actualment hi ha 9 a tot l’estat espanyol. Dos al País Valencià i 7 a Catalunya.

Després de la reunió de capitans a les 8:30 hores es van iniciar les primeres sèries de regates, que no van parar fins les 13:30 hores, esdevenint una gran jornada de rem cessat davant la Platja de la Perola, degut a que els equips van competir al màxim ja que estan en plena preparació per al Campionat de Catalunya, el primer gran esdeveniment a les portes del Campionat d’Espanya. Pràcticament tots els clubs que van participat van pujat als llocs del podi en alguna de les categories, juvenils, absoluts o veterans, tant pel que fa en homes com en dones.

Bon paper del XON’S Empuriabrava davant de clubs més potents

Neus Cervià, vicepresidenta en funcions del XON’S Empuriabrava, va valorar positivament aquesta competició pel que fa al seus vogadors i vogadores, ja que van tenir “molt bones sensacions en proporció de la feina que portem feta, els resultats estan sent coherents amb el volum d’entrenaments que portem”, va assenyalar Cervià.

Cal destacar que el club de Rem d’Empuriabrava es va haver d’enfrontar amb formacions que “entrenen 6 dies a la setmana com el club de Badalona, amb entrenaments molt forts. A més és un gran població, el qual significa que tenen una gran pedrera, al contrari que nosaltres, i a més s’ha de tenir que el nostres vogadors estudien durant l’hivern a Girona o Barcelona i, per això, entrenem un dia a la setmana, quan ho fem”.

Bona prova pel GEN Roses de cares a l’organització de grans esdeveniments nàutics

El president del GEN Roses va considerar que aquesta prèvia del Campionat de Catalunya del Llaüt Mediterrani va ser una molt bona prova de cares a escalfar motors pel que fa a la organització dels grans esdeveniments nàutics que acollirà el Grup d’Esports Nàutics, “tot i que la que participació en aquestes primeres proves de la temporada no és tan nombrosa com un campionat d’Europa, per exemple, requereix per part nostra molt d’esforç, temps i dedicació que ens serveix de cares a l’organització dels campionats d’abast europeu i estatal que tenim previst aquest any”.

La propera ocasió en la que s’enfrontaran aquests clubs de rem a la badia de Roses serà el 12 de juliol amb motiu de la III Regata de la Lliga Catalana de Llagut.