El Govern demana la col·laboració de la ciutadania per evitar incendis durant la revetlla de Sant Pere

Continua l’onada de calor

Continua l’onada de calor i cal que les persones vulnerables s’hidratin molt i evitin exposar-se a les altes temperatures

Continua l’onada de calor

Ahir al migdia es va reunir al Departament d’Interior el comitè tècnic del Pla INFOCAT per risc d’incendi, que es troba en fase d’emergència per la situació de l’incendi que crema a la Ribera d’Ebre, i del Pla PROCICAT, que es troba en fase d’alerta per l’onada de calor que afecta tot Catalunya.
El conseller d’Interior, Miquel Buch, en videoconferència des del Centre de Comandament Avançat a Vinebre, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, des de la sala CECAT de Protecció Civil al Departament d’Interior, van presidir la reunió.  

A la reunió es va posar en comú la situació a la zona de l’incendi i per l’onada de calor.

El Servei Meteorològic de Catalunya va informar que la situació de l’onada de calor s’agreujarà avui i iniciarà una lleu remissió dissabte. En aquest sentit, el cos d’Agents Rurals va insistir que la humitat de la vegetació a la zona, així com a altres zones de Catalunya és molt baixa i facilita la propagació dels focs.

Per tot això, i amb la perspectiva demà  de la revetlla de Sant Pere i els desplaçaments en vehicle associats al cap de setmana i inici de vacances de juliol, Protecció Civil de la Generalitat fa una crida a la col·laboració i compromís de tothom per evitar situacions de risc en l’entorn forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d’un vehicle, encara que sembli apagada. Amb una ventada pot revifar i ser l’inici d’un foc forestal.

Alerta del Pla PROCICAT per l’onada de calor

El Departament de Salut manté el pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS) en fase 2.

Protecció Civil ha demanat als ajuntaments que es prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l’aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques.

Les previsions indiquen que es manté l’onada de calor a tot el territori. L’episodi d’onada de calor es perllongarà, com a mínim, fins diumenge. La distribució geogràfica del fenomen dins de la zona avisada és de caràcter general. El nivell de perill ha incrementat en comarques del litoral, sobretot de cara a demà divendres. Dissabte el fenomen perdrà intensitat al quadrant nord-est. A més, la temperatura mínima quedarà entre els 20ºC i 25ºC a la major part de Catalunya, amb nits tropicals.