El Govern finalitza la tramitació de sol·licituds de l’ajut de 2.000 euros per a persones treballadores autònomes

Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

Treball, Afers Socials i Famílies estudiarà l’ampliació d’aquest ajut i un nou mecanisme perquè no es reprodueixen les incidències informàtiques d’aquest procediment

Aquest migdia el Govern ha donat per finalitzat el període de presentació de sol·licituds de l’ajut de 2.000 euros per a persones treballadores autònomes un cop arribades a les 10.000 previstes.

Les properes setmanes es procedirà al pagament de l’ajut, que el Govern dona a les persones autònomes afectades per les conseqüències econòmiques de la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

El termini per presentar la sol·licitud ha finalitzat un cop s’ha superat el nombre de 10.000 sol·licituds presentades, la qual cosa exhaureix el pressupost de 20 milions d’euros addicionals que el Govern ha destinat a aquest ajut d’urgència.

L’objectiu de l’ajut de 2.000 euros és afavorir el manteniment de l’activitat econòmica i pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia d’aquest col·lectiu.

Els 20 milions d’euros d’aquest ajut d’urgència s’afegeixen als ajuts de 7,5 milions d’euros aprovats passat mes de març, que va beneficiar 8.869 persones autònomes.

En total, aquest 2020 es destinarà 62.660.500 d’euros a les persones autònomes en diferents actuacions, com ajuts econòmics directes i programes de formació i assessorament, que beneficien unes 44.000 persones

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies estudiarà l’ampliació d’aquest ajut i un nou mecanisme perquè no es reprodueixen les incidències informàtiques d’aquest procediment.