El Govern reforça la campanya forestal d’aquest estiu amb la contractació de 937 persones

Reforç campanya forestal

S’estableix un reforç addicional als equips d’extinció i prevenció d’incendis

Reforç campanya forestalEl Govern de la Generalitat reforça un any més la lluita contra els incendis forestals. S’hi destinaran 937 nous efectius a les tasques de prevenció i extinció d’incendis forestal. L’any passat es va tancar amb un total de 15.025 hectàrees calcinades en 747 incendis forestals.

El Govern ja té a punt la campanya forestal d’enguany, que reforçarà les tasques de prevenció i extinció d’incendis forestals. Coordinada pels departaments d’Interior i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Les funcions del personal de suport són, entre d’altres:

–       Donar suport a les dotacions dels parcs de bombers i altres unitats durant els mesos en els quals s‘intensifica l’activitat.

–       Realitzar tasques de vigilància de zones forestals des de punts de guaita.

–       Donar suport a les tasques de caràcter auxiliar al cos de bombers que tenen un efecte tant en la logística operativa com en les comunicacions operatives.

–       Oferir suport administratiu en la campanya forestal.

–       Suport a les actuacions de vigilància dels Agents Rurals durant els mesos d’estiu.

–       Suport als treballs en espais naturals: donar informació als visitants dels parcs, condicionar àrees d’accés al públic i mantenir i protegir zones d’interès natural durant els períodes de màxima assistència.

La prevenció, clau per a una bona campanya

Atacar les causes dels focs forestals és un dels eixos fonamentals de la prevenció. De fet, els últims 10 anys, el 41% dels incendis han estat provocats per negligències, el 23% han estat provocats i un 13% originats per accidents. L’esforç investigador fa que només en un 11% dels casos no es coneixen les causes.

En aquest àmbit, els treballs se centraran en la neteja de boscos; la creació i el manteniment de les franges de protecció de les urbanitzacions; les inspeccions i el manteniment de les línies elèctriques, la xarxa bàsica de camins forestals i els punts d’aigua, així com a la xarxa viària estratègica que ha de garantir la cobertura suficient perquè els mitjans d’extinció puguin accedir als punts d’abastament d’aigua.

Per a més informació:  Incendis forestals