El gran fan dels restaurants de Roses, Llucià Ferrer, va fer ahir un ‘Vermut’ a la plaça de l’Església

A dalt a l'esquerra, Francesc Teulé i la seva sogra amb en Llucià Ferrer, i a les altres imatges el periodista entrevistant a Pila Rahola, Jair Domínguez i Montse Mindan

Ahir, Roses va acollir l’emissió en viu del programa de Ràdio Flaixbac ‘El Vermut de Llucià Ferrer’, que es va emetre des de la plaça de l’Església

Francesc Teulé regenta des de fa dos anys, juntament amb en Lluís Pero, el restaurant La Blanca. I en Francesc va conèixer fa dos anys, abans de tenir el restaurant, a en Llucià Ferrer, mediàtic periodista, actualment presentador del programa de TV3, ‘Atrapa’m si pots’ i director del programa ‘El Vermut de Llucià Ferrer’ de Ràdio Flaixbac.
I Llucià Ferrer, fill de Manlleu, però assidu a casa nostra “perquè Roses és com la meva segona població, ja que el meu avi va viure aquí durant molts anys i des que tinc ús de raó veníem a estiuejar aquí”, va dinar fa dos anys al restaurant La Blanca, establiment que ja havia agafat en Francesc juntament amb en Lluís.

I aquesta segona trobada, inesperada, entre el periodista i el seu admirador, ara convertit en restaurador, va ser tant gratificant que aquest estiu Llucià i la seva família van tornar a degustar el peix fresc del restaurant La Blanca.
Va ser llavors, “quan em vaig decidir, i vaig gosar dir-li a en Llucià, juntament amb l’Esteve de La Deliciosa, perquè no venia a Roses a fer el seu programa de ràdio, ‘El vermut de Llucià Ferrer’ i ens va dir que sí”, va desvetllar en Francesc.

Llucià Ferrer li va dir que sí, entre d’altres motius “perquè conec moltíssima gent i molta part de la gastronomia de Roses, és més, soc un gran fan de tots els restaurants que hi ha aquí a Roses”.  Una afirmació que van poder contrastar els assistents en viu al programa ‘El Vermut de Llucià Ferrer’, ja que va nomenar durant l’entrevista que li va fer a l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, pràcticament tots els restaurants top tant del casc urbà com els que hi ha al litoral rosinc. Més d’un es va quedar sorprès del seu coneixement pel que fa als establiments de restauració de la Vila. “És que Roses és de les ciutats de Catalunya on hi ha on hi més restaurants per metre quadrat on es menja bé de veritat”, va recalcar Llucià.

I després que l’Ajuntament de Roses donés el vistiplau a la petició d’en Francesc i en Lluís del restaurant La Blanca, i de l’Esteve i la Esther del restaurant La Deliciosa per col·laborar en l’organització del programa de ràdio, la plaça de l’Església va viure ahir un singular vermut radiofònic.  

Pilar Rahola, Jair Domínguez i quasi Ferran Adrià

El programa ‘El Vermut de Llucià Ferrer’ es fa els dissabtes de 12 a 14 hores en una població diferent d’arreu Catalunya, i compta amb convidats de la zona, i en el cas d’ahir, va explicar el periodista, “vam voler que vingués gent tocada per la Tramuntana, i vaig trucar a la Pilar Rahola per preguntar-li si era a Cadaqués a la mateixa data que es feia el programa i em va dir que sí, a l’igual que en Jair Domínguez, que viu a Figueres”.

L’únic que no va aparèixer després de confirmar la seva assistència va ser “en Ferran Adrià, que m’ha trucat a última hora disculpant-se perquè amb tot el neguit que està patint el món de la restauració per la pandèmia no ha pogut venir”, va desvetllar Llucià Ferrer en acabar el programa.

“Quan hagi passat tota aquesta crisi sanitària tornaré a fer un ‘Vermut’ a Roses com Déu mana”

I és que el sector de la restauració és un dels més perjudicats per la Covid-19 en decretar-se el passat dia 15 d’octubre el tancament de bars i restaurants durant, com a mínim, 15 dies. Per aquest motiu, el d’ahir va esdevenir un vermut totalment radiofònic i gens de gastronòmic, ja que no es va poder servir res per degustar als assistents a la plaça de l’Església. Un vermut radiofònic genial i però gastronòmicament deslluït, a causa de la pandèmia, que en Llucià Ferrer no va dubtar en subsanar això afirmant que “jo tornaré a Roses quan tota la situació sanitària hagi passat per fer un ‘Vermut’ com Déu mana”.

Paraula d’un gran fan dels restaurants de Roses.