Fira de la Rosa de Roses

El grup ABBA torna als escenaris de la mà de Punt Cat per presentar un nou disc pel Carnaval de Roses

Alguns dels integrants més joves de la colla Punt Cat amb la futura sala de ball

La colla Punt Cat abandona les terres mexicanes on va anar l’any passat durant el carnaval i viatja a Suècia per produir un nou disc del mític grup ABBA

Alguns dels integrants més joves de la colla Punt Cat amb la futura sala de ball
Alguns dels integrants més joves de la colla Punt Cat amb la futura sala de ball

ABBA és un grup suec de música pop que va saltar a la fama l’any 74 al triunfar en el Festival d’Eurovisión. Aquest grup, format per dos homes i dues dones, hi serà present enguany al carnaval de Roses, “sí, es van presentar varies propostes i, com sempre, la democràcia va guanyar i l’opció d’ABBA va ser l’opció més votada”, ens explica Lluís García, un dels cap de colla. “A més, continua en Lluís, és una disfressa que ens rondava pel cap fa temps”.

D’aquesta manera els integrants de la colla Punt Cat abandonen les terres mexicanes on es van traslladar l’any passat per representar a un grup de mexicans camperols. Han decidit deixar de llaurar la terra per provar fortuna amb la música.

I al mateix temps que els membres de la colla han viatgat des de Mèxic fins a Suècia la seva carrossa s’ha anat transformant de una casa de color blanc, típica del poble mexicà, a una sala de ball “per tal de reflectir l’ambient de la música i el ball dels anys 70, amb les llums com a protagonistes”, especifica García.

punt_cat1Enguany seràn 61 cantants provinents de Suècia els que desfilaran pel carnaval de Roses, “un xic menys que l’any passat, suposo que a causa de la crisi”, matisa el cap de colla, i la meitat són adults i la meitat mainada”.

Cadascú dels integrants paga 105 euros per actuar durant les desfilades, tot i que els més joves paguen només la meitat. En aquesta quantitat entra el menjar, el beure i la disfressa, a més de dos àpats que organitzen durant els preparatius del carnaval un, i durant la desfilada del diumenge el segon.

La despesa del carnaval per a la colla Punt Cat ha pujat, “un xic més que altres anys a causa de la disfressa”, diu en Lluís, al voltant d’uns 5.000 euros.

Uns diners amb els que el grup intentarà rellançar la seva carrera musical, durant el carnaval de Roses, gairebé 40 anys després del seu primer gran èxit.