El grup Alberto del Puerto ofereix a Roses un gran directe el dia d’inici de la seva gira que el portarà arreu de l’estat espanyol

Hemisferios d'Alberto del Puerto
Els quatre músics del grup Alberto del Puerto van presentar a Roses Hemisferios, el seu primer disc

Els quatre músics d’Alberto del Puerto van presentar al Teatre Municipal de Roses el seu primer treball, Hemisferios

Hemisferios d'Alberto del Puerto
Els quatre músics del grup Alberto del Puerto van presentar a Roses Hemisferios, el seu primer disc

Dissabte va actuar al Teatre Municipal de Roses el grup Alberto del Puerto, una banda de pop-rock que va presentar a casa seva el seu primer treball com a conjunt musical, Hemisferios, i que el portaran de gira arreu de l’estat espanyol.

Un espectacle musical que es va encetar amb un tema instrumental, amb el qual els quatre músics que conformen Alberto del Puerto, Adrià Hereu a la bateria i veus, Joan Amat al baix, Juan Herrera a la guitarra elèctrica i el cantant amb la guitarra elèctrica, Alberto del Puerto, que dóna nom al grup, van demostrar l’actitud i ganes menjar-se l’escenari, però, sobretot, ganes, molte ganes d’agradar al públic.

I el públic, que no va emplenar el teatre per ben poc, es va entregar des d’un bon començament, sabent que els músics d’Alberto del Puerto són d’aquí, de casa, i se’ls ha de recolzar.

Un total de 19 temes van interpretar els quatre músics, setze dels quals propis, com el ja coneguts Soldado de Marfil, Todo està por venir o Emigrar hasta tu corazón, entre d’altres.
Alberto del Puerto enceta el seu camí com a banda de rock després que el seu cantant decidís passar de ser un artista en solitari a liderar un grup. Una decisió que dissabte es va demostrar, en principi, encertada ja que el quartet de músic van oferir un directe de molta qualitat, “brutal”, que no té res a envejar d’altres grups ja consagrats en el món de la música. Tot estava estava cuidat amb el màxim detall, una pantalla darrera l’escenari on s’anaven projectant imatges dels músics, un sofà a primera línia, que després es veuria el perquè de la seva presència, i sobretot, una il·luminació adient a l’espectacle musical que estaven oferint els músics d’Alberto del Puerto.

Hemisferios d'Alberto del Puerto
Alberto del Puerto i Juan Herrera intrepretant el tema Hemisferios

Quatre músics que van deixar palès en les gairebé dues hores de concert la complicitat que hi ha entre ells. Formen part d’una banda, però també són quatre amics. Això, més el ‘feeling’ existent entre ells enriqueix el talent natural que tenen tots quatre per a la música.

I quan es portava més d’una hora de concert va ser el moment del sofà, millor dit, el moment de presentar la cançó que dóna nom al disc, Hemisferios. Alberto del Puerto i Juan Herrera es van anar a seure al sofà i el cantant agafant el micro es va dirigir al públic, “ara us presentarem una cançó de tots dos, de Juan Herrera i meva… Hemisferios va nèixer així, com estem ara mateix, en un sofà, a casa, el tenia la música i jo la lletra, i ens va semblar bastant bonic ajuntar tots dues parts. I ho vam fer sense res més, sense bateria, sense baix, només una veu i una guitarra, un tema senzill, proper… Això és Hemisferios” va dir arrancant els aplaudiments del públic.

L’espectacle musical va tenir versions de tres grups espanyols, tres cançons com El incendio, de Sidonie, Chas y aparezco a tu lado, de Supersubmarina i Errante, de Niños Mutantes, que els músics van voler interpretar en tribut d’aquestes bandes de pop-rock estatal.

I quan es portaven gairebé dues hores de música El viajero va ser el tema interpretat per acomiadar la vetllada musical, tot i que el públic ho va impedir fent que els músics fessin dos bisos, el primer Virtud de mis defectos, per acabar, ara sí amb En mi cajón.

Hemisferios d'Alberto del Puerto
El públic s’ho va passar d’allò més bé amb la proposta musical de la banda Alberto del Puerto

Adrià Hereu, Joan Amat, Juan Herrera i Alberto del Puerto després del concert “en el que hem donat el màxim per al públic”, van assenyalar que aquest “ens ha transmet molta energia, molt positivisme per expressar-ho d’alguna manera”, tanta energia que van tenir una “sensació de molta adrenalina, perquè es genial que la gent de casa et recolzi d’aquesta manera, és reconfortant estar tocant i tenir aquesta resposta tan bona del públic”, van coincidir tots quatre.

Un públic que s’ho va passar d’allò més bé amb la proposta musical del grup Alberto del Puerto i que va coincidir en assenyalar que “Alberto ha millorat moltíssim com a cantant respecte a quan va debutar aquí al 2013, i el fet de ser un grup, amb més protagonisme de tots els músics, la millora és evident”.

Aquest concert de presentació d’Hemisferios és el primer de la gira que realitzarà el grup Alberto del Puerto, i que els portarà aquest proper dijous a Barcelona, el dia 24 d’octubre a Bilbao, el dia 14 de novembre a Donosti, per passar després per les ciutats de Madrid i Saragossa, entre d’altres.