El Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava promou la sostenibilitat del medi marí amb l’organització de tallers infantils

Diferents moments dels tallers infantils organitzats pel Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava

Uns tallers que després de celebrar-se a Lloret de Mar i Sant Feliu de Guíxols es portaran a terme a Roses aquest mes de juny i altres poblacions costaneres durant l’estiu

Diferents moments dels tallers infantils organitzats pel Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava

El GALP (Grup d’Acció Local Pesquer) Costa Brava organitza diversos tallers adreçats a la mainada, per donar a conèixer les diferents arts de pesca sostenible i la problemàtica que generen els residus abocats al mar, especialment el plàstic. Es tracta d’unes activitats lúdiques, per tal que el públic infantil entengui la necessitat de ser respectuosos amb l’ecosistema marí, en benefici de la seva sostenibilitat. Aquest mes s’han dut a terme a poblacions costaneres com Lloret de Mar i Sant Feliu de Guíxols, i properament se n’organitzaran a L’Escala, el Port de la Selva, Llançà, l’Estartit, Palamós, Roses i Blanes.

D’una banda, s’ofereixen tallers per donar a conèixer els diferents tipus de pesca que es practiquen a la costa del Mediterrani. D’aquesta manera el públic familiar aprèn les principals espècies de peix i marisc que es capturen en aquestes aigües i les talles mínimes de comercialització que garanteixen la preservació dels recursos pesquers.

Tallers amb la Confraria de Pescadors de Roses

Els tallers s’adapten a l’edat del públic, i s’encaixen en la programació habitual dels diferents municipis de la Costa Brava que a través de fires i celebracions posen el mar com a protagonista. D’aquesta manera, properament el GALP Costa Brava organitzarà nous tallers amb escolars a la Confraria de Pescadors de Roses aquest mes de juny, a Llançà durant la Festa Major de juliol, i al setembre a l’Estartit en el marc de la Fira de Pirates i Corsaris de les Illes Medes, a l’Escala i a Blanes amb grups escolars i també a Palamós, en la celebració anual que es fa al Museu de la Pesca.

Els tallers són una activitat cofinançada pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca i pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.