El Grup Municipal Socialista de Roses demana la dimissió de la seva Primera Secretària, Olga Simarro

Grup Municipal Socialista de Roses
David Beltrán i Jesús Mínguez, (Grup Municipal PSC de Roses)

A partir del proper ple de l’Ajuntament de Roses el Grup Municipal Socialista canviarà de Portaveu, Jesús Mínguez substituirà a David Beltran

Grup Municipal Socialista de Roses
David Beltrán i Jesús Mínguez, (Grup Municipal PSC de Roses)

Els dos regidors del PSC que conformen el Grup Municipal dels socialistes de Roses, David Beltran i Jesús Mínguez, demanen la dimissió de la Primera Secretària del partit socialista rosinc, Olga Simarro. Tot i que en cap moment citen el seu nom, tant Beltran com Mínguez demanen la dimissió de la seva presidenta i alcaldable del PSC a les properes eleccions municipals per, segons el comunicat reproduït a sota, “manca de sensibilitat, cap respecte a la llibertat d’expressió… evident falta d’ètica i cultura democràtica”.
Tant és així, que els dos regidors socialistes tenen previst posar en coneixement de la Comissió de Garanties del PSC a Barcelona el seu cas, demanant poder entrevistar-se amb el president del PSC, Àngel Ros, i el Primer Secretari del socialistes catalans, Miquel Iceta.
Així mateix, en el comunicat s’assenyala que a partir del proper ple els dos regidors socialistes canviaren el seu càrrec. Jesús Mínguez passarà a ser el portaveu en substitució de David Beltran.

Grup Municipal Socialista de Roses mou fitxa davant les declaracions inoportunes de la seva primera secretaria i alcaldable

El Grup Municipal del PSC de Roses es manté ferm en la seva postura amb la tranquil·litat que dóna anar sempre amb la veritat per davant, i no es sent representat per l´actual responsable de la direcció de l´agrupació, per tots els fets ocorreguts en el transcurs dels últims mesos.

Com ja es va anunciar dies enrere, el Grup Municipal trencava el diàleg amb la direcció de l´agrupació mentre aquesta persona estigués al capdavant de la mateixa. Aquesta persona ha demostrat tenir una greu mancança de sensibilitat, cap respecte a la llibertat d´expressió i mai s´ajusta a la realitat,  afegit a una gran opacitat personal, als fets ens remetem.

Primer, no s´hagués realitzat mai l´Assemblea Extraordinària celebrada el passat 2 d´octubre si aquest Grup Municipal no hagués denunciat públicament la evident falta d´ètica i cultura democràtica demostrada per la primera secretaria amb el canvi de regidor per un altre sense haver passat per l´assemblea, ha omès públicament la seva responsabilitat política en aquest punt i afegir que mai ha parlat amb el GM que considerem que és la part més afectada, ha sigut exclosa deliberadament,  i el més greu és que al portaveu, el qual forma part de l´executiva local, tampoc li han comunicat res. El resultat de l´assemblea ha sigut la confirmació de la manera d´actuar d´aquesta persona i era d´esperar aquest resultat i a més s´evidencia l´absolut contro, la manipulació i la imposició de la seva voluntat a la resta de l´agrupació.

Aquest GM vist lo vist, no tindrà més remei que utilitzar tots els mitjans i recursos que disposa al seu abast per a que la seva veu sigui escoltada.

En el dia d´avui , després de tenir tota la documentació pertinent , portarem davant la Comissió de Garanties del PSC a Barcelona aquest cas. Hem demanat poder entrevistar-nos amb el President del PSC , el senyor Àngel Ros, i amb el Primer Secretari del PSC , el senyor Miquel Iceta, ja que la nostra Federació, que és qui ha de vetllar per el correcte funcionament de les agrupacions de la provincia de Girona , es renta les mans en aquest afer per que la primera secretaria també es vocal a l´executiva de la Federació de les Comarques Gironines.

També avui, hem resolt canviar el portaveu que a dia d´avui era en David Beltran Blanco i que passarà a ser en Jesús Mínguez Castanheira , el qual serà ratificat en el ple de final de mes d´Octubre. El motiu d´aquest  canvi és merament estructural.

Per tots aquests motius i d´altres que explicarem més endavant, el grup municipal socialista de Roses demana públicament que la primera secretaria realitzi un acte de responsabilitat política, humilitat i desprès de la manifesta manca de credibilitat en el context polític d´aquesta persona:

Demanem la seva dimissió en el càrrec de Primera Secretaria i la seva dimissió com a candidata del PSC a les pròximes eleccions municipals que es produiran l´any que ve.

Grup Municipal Socialista de Roses