Suquet de peix de Rose

El Grup Risech guanya el XXV Campionat de Futbol Platja Vila de Roses

L’equip del Grup Risech es corona com a campió en guanyar la final contra l’Opticalia per 2 a 1

L’equip del Grup Risech, després de quedar-se a les portes l’any passat en perdre la final contra el Serralleria Blanco, enguany conquereix el títol de campió de futbol platja al torneig de Vila de Roses.

El Campionat de Futbol Platja Vila de Roses és un dels millors de qualitat de la costa catalana. De fet la selecció catalana i espanyola de futbol platja es nodreix de jugadors que practiquen habitualment aquest esport a les platges rosinques.

I aquest passat dissabte, a la platja de La Perola (ara anomenada de La Punta), es va celebrar la 25ª edició d’aquest campionat local, que des de l’any passat és organitzat, de manera rotativa, pels tres clubs de futbol 11, és a dir, l’AE Roses, el CF Base Roses i Roses City.

El Base Roses va agafar el relleu de l’Agrupació Esportiva, que va organitzar l’any passat,  i el president del club de La Vinyassa, Baldiri Ricart, va assenyalar en quant a l’organització que “estem molt contents, s’han inscrit dotze equips, entre d’ells dos neerlandesos, que fa que per primera vegada dos equips de fora hi participin en aquest campionat local de futbol platja”, i pel que fa a la part esportiva “ha esdevingut un torneig molt disputat degut a la qualitat dels equips”, va assenyalar Ricart, lamentant, però, “les tres lesions que s’han produït, una luxació de clavícula, un altre de colze i una tercera al menisc, on el jugador ha patit un for cop contra una tanca i encara no sabem si serà quelcom més greu o simplement el cop”.

Els equips participants van ser Opticalia, Beachsoccerklundert U-17, Immo Voramar, Grup Risech, Jordi Marín FP, Vodka Junior, Reformes Fernández, Serralleria Blanco, Inter d’Alutec, Atlètico Adalid, Warriors Perruqueries i Beachsoccerklundert U-21.

Durant el matí es van jugar les eliminatòries per passar a jugar-se les semifinals el Reformes Fernández, l’Inter d’Alutec, l’Opticalia i el Grup Risech, equip que en no tenir problemes de fair play financer, com d’altres, es va reforçar de valent al mercat d’hivern i ja en les eliminatòries va demostrar el seu potencial guanyant tots el partits, deixant palés que era un dels principals opositors a emportar-se el títol, com així va ser.

A les semifinals es van quedar sense opcions l’Inter d’Alutec i el Reformes Fernàndez, per la qual cosa la final reeditaria el partit jugat al matí entre l’Opticalia i el Grup Risech, on va guanyar aquest últim per un clar 4 a 2.
Però, clar, les finals és una altra història, l’obligació, i sobre tot la pressió, de tenir que guanyar per ser jugadors fitxats a cop de talonari (podem assegurar que tots els jugadors del Grup Risech tenien el dinar del torneig pagat) i de no decebre a la seva afició, va donar com a resultat un partit molt igualat.
Després de l’empat a 1 que assenyalava el marcador cap equip semblava capaç de sentenciar el matx, fins que l’Opticalia va marcar el segon gol. Un gol, però, que va ser anul·lat l’àrbitre per una falta prèvia. Decisió que va ser protestada per una part del públic, però que va fer créixer la moral i l’empenta dels jugadors del Grup Risech, que amb un xut de Miguel va marcar el segon gol del seu equip per fer pujar al marcador el 2 a 1. Marcador que ja no es mouria per donar-li el títol de campió al finalista de l’any passat, el Grup Risech.
“Cada any ens hem apropat més al títol, l’any passat vam jugar la final i enguany, per fi, hem aconseguit ser campions”, va afirmar el capità de l’equip, Jordi Pérez, que va assegurar que tot l’equip “està súper content perquè hem guanyat per dedicar-li a en Jordi Cusí, ja que ell no ha pogut estar aquí amb nosaltres -va haver de viatjar a Madrid-, i la motivació de guanyar era aquesta: guanyar per ell perquè no hi era”.

A l’entrega de premis tant individuals com col·lectius, que van ser lliurats per l’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez, el regidor d’Esports, Miguel Muñoz, i el president del Base Roses, Baldiri Ricart, es va donar el guardó al millor porter a Angel Campos per decisió unànime de tots els jugadors que van participar, en desvetllar Campos que aquest era l’últim campionat en el que participava. .

Seguidament es va donar un trofeu als quatre millors equips del campionat, als semifinalistes Inter Alutec i Reformes Fernández, al subcampió Opticalia i, finalment al campió Grup Risech.

Un campionat del futbol de platja de Roses a nivell dels jugadors

El regidor d’Esports, Miguel Muñoz, es va mostrar “content per la participació, que ha doblat la de l’any passat”, tot i això va afirmar que “l’any vinent intentarem estar al nivell dels jugadors, que és molt alt, amb un campionat de futbol platja molt millor organitzat perquè esdevingui una competició molt més important del que és ara”.

XXV Campionat de Futbol Platja Vila de Roses
Angel Campos, millor porter
XXV Campionat de Futbol Platja Vila de Roses
Suli Agbalou, màxim golejador
XXV Campionat de Futbol Platja Vila de Roses
Opticalia, equip subcampió
XXV Campionat de Futbol Platja Vila de Roses
Inter Alutec i Reformes Fernández, semifinalistes