El handbol, un esport molt arrelat a Roses

Club Handbol Empordà
El Club Handbol Empordà celebrarà durant aquesta temporada 2018-19 el desè aniversari de la seva fundació

El Club Handbol Empordà va presentar els seus equips per la nova temporada 2018-19, en la que complirà una dècada d’existència

Club Handbol Empordà
El Club Handbol Empordà celebrarà durant aquesta temporada 2018-19 el desè aniversari de la seva fundació

El 29 d’abril de 2019 el Club Handbol Empordà celebrarà el seu desè aniversari. Una efemèride que es va començar a celebrar el passat dissabte al Pavelló Municipal d’Esports durant la presentació dels equips per a la temporada 2018-19.
I quasi una dècada després de la fundació d’aquest es pot afirmar que el handbol és un esport completament arrelat a Roses, “sí, perquè quan el vam crear el dia 29 d’abril de 2009 només comptàvem amb un sol equip composat per 8 jugadors i dos tècnics, i actualment som un total de 7 equips amb un centenar de persones entre jugadors, entrenadors i equip directiu”, va afirmar Antonio José Gómez, l’únic president que ha tingut el Club Handbol Empordà durant la seva dècada d’existència.

Els jugadors dels 7 equips, que van des de la categoria Aleví fins a la Sènior van sortir a la pista amb una samarreta que commemorava el desè aniversari del club i amb la qual es van fer la foto de rigor abans de posar amb la vestimenta oficial del club.

L’objectiu per aquesta nova temporada 2018-19 de handbol no ha canviat respecte als anys anteriors, ja que “la nostra principal finalitat és educar als joves a través de la pràctica de l’esport del handbol, i fer difusió d’aquest esport minoritari entre els més joves, per això hem estat fent trobades de handbol per les Escoles  de Roses i la comarca”, va explicar Antonio José Gómez.
Pel que fa a la vessant estrictament esportiva “l’objectiu és consolidar la categoria que disputen els nostres respectius equips”, va dir el president Gómez.

A la presentació dels equips del Club Handbol Empordà van assistir en representació de l’Ajuntament de Roses l’alcaldessa Montse Mindan i el regidor d’Esports Juan M. Fernández. En els parlaments, Mindan, després de desitjar als jugadors que s’ho passin bé aquesta nova temporada jugant a handbol, es va dirigir als pares i mares que omplien les grades per dir-les que “sou com un club de fans perquè a mida que fem presentacions sou els que més crideu, per tant, felicitats”.

L’alcaldessa de Roses també va felicitar i li va donar les “gràcies al club de part de tot l’Ajuntament pel que fareu el dia La Marató, és un orgull ser alcaldessa d’un poble que té un club de handbol que li dedica i li dedicarà un munt d’hores de temps i de treball per poder recaptar diners per una bona causa”.

Recordem que per La Marató de TV3, enguany dedicada a la lluita contra el Càncer, el Club Handbol Empordà organitzarà al 16 de desembre una marató de 12 hores de handbol amb moltes activitats complementàries de caràcte lúdic, esportiu  i gastronòmic.