El joc i l’esport com una eina d’aprenentatge a Roses en els primers anys de vida escolar

Àrea d'Esports de Roses
A dalt una sessió de l'escola pre-esportiva, i a sota de la de psicomotricitat

Els alumnes d’Infantil i Primària ja participen en les escoles pre-esportives i psicomotricitat impulsades per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Roses

La setmana passada es va iniciar les escoles pre-esportives, dirigides a petits i petites de 4 a 5 anys, i de psicomotricitat destinades als nens i nenes de 6 i 7 anys de les escoles municipals de Roses.

Activitats organitzades per l’ Àrea  d’Esports  de l’Ajuntament de Roses i dirigides per les germanes Eva i Dolors Pujol, les mateixes que desenvolupen les activitats per a la gent gran, amb l’ajuda de dos monitors i que es porten a terme tant al Pavelló Municipal d’Esport com a la seva pista annexa, tot i que també, depenen de les activitats, també es es fa ús de la Piscina Municipal i dels camps de futbol.

En aquesta programa d’activitats que porten a terme els estudiants d’Infantil i Primària “predomina el joc, que és l’element més important, ja que a través del joc i el moviment l’infant guanya autonomia, molt important, a més que treballa la cohesió social en relacionar-se amb altres nens i nenes”, ha afirmat la regidora d’Esports i Joventut, Vero Medina.  

Escola Psicomotriu

A l’Escola Psicomotriu, basada en un treball de formació i desenvolupament dels aspectes motrius bàsics, els  infants de 4 a 5 anys, a través de les seves accions corporals: com jugar, saltar o manipular objectes, adquireixen intuïtivament els aprenentatges necessaris per a desenvolupar-se a l’escola i en la vida.

D’aquesta manera lúdica i gairebé sense assabentar-se treballen conceptes relatius a l’espai (a dalt/ a baix, davant/darrera, dreta/esquerra,…), el temps (la rapidesa, el ritme, la durada,…), destreses motrius necessàries per a l’equilibri, la vista, la relació entre altres nens, etc. amb els conseqüents efectes sobre la millor capacitació i emergència de l’escriptura, la lectura i les matemàtiques, indispensables avui en dia per a l’èxit acadèmic.

Escola Preesportiva

L’Escola Preesportiva està basada en un treball de formació i desenvolupament dels aspectes motrius bàsics mitjançant la iniciació esportiva no reglamentada, dirigida als participants d’edats compreses entre els 6 i 7 anys respectivament.
Aquestes Escoles  Esportives  d’hivern  2019/2020, que es porten a terme els dilluns i dimecres de 16:30 a 18:30 hores, es preveu que finalitzin el  dimecres 31 de maig de 2020, data en la que es realitzarà una cloenda general amb  tots els grups participants.