El Jove Ballet de Catalunya recapta 1.900 € a favor de l’Associació d’Amics de Guinea Conakry de Roses

Associació d’Amics de Guinea Conakry de Roses
Un moment de l'espectacle de dansa 'El Trencanous' interpretat pel Jove Ballet de Catalunya al Teatre Municipal de Roses

Amb aquests 1.900 euros l’Associació d’Amics de Guinea Conakry de Roses donarà d’esmorzar durant 2 mesos als nens i nenes de ‘La Cité de la Solidarité’

Jove Ballet de Catalunya
Un moment de l’espectacle de dansa ‘El Trencanous’ interpretat pel Jove Ballet de Catalunya al Teatre Municipal de Roses

El Jove Ballet de Catalunya, composat per 58 nois i noies d’arreu del país va actuar dissabte al Teatre Municipal de Roses oferint l’espectacle de dansa ‘El Trencanous’.

Un espectacle que va tenir un caire solidari, ja que es va fer a benefici de l’Associació d’Amics de Guinea Conakry, gràcies a l’acord al que van arribar totes dues entitats després que l’Ajuntament de Roses les posés en contacte.

Així, el donatiu de 12 € per entrar al teatre i gaudir del espectacle es va repartir al 50% entre el Jove Ballet de Catalunya i els Amics de Guinea Conakry de Roses.
I com els rosincs i rosinques, així com gent de la comarca van omplir gairebé la sala teatral cadascuna de les entitats es va emportar 1.900 euros.

“Estem molt contents”, va manifestar la presidenta de l’associació de Roses, Maria Bohigas, “perquè podrem donar d’esmorzar a la mainada de ‘La Cité de la Solidarité’ de Guinea Conakry durant dos mesos”. Una alegria que Bohigas va assegurar que “va ser compartida tant pels components del Jove Ballet de Catalunya per l’acollida que va tenir per part del públic i ajudar així a una causa solidària envers aquesta població infantil del país africà, com pel mateix públic que va gaudir de l’espectacle de dansa”.

El Jove Ballet de Catalunya va oferir un espectacle de dansa per a tota la família, en el que van interpretar el conte Nadal de ‘El trencanous’, un dels ballets més representats per l’època de Nadal. La fantasia dels protagonistes, la Clara i el Trencanous, va endinsar als espectadors dins un conte fantàstic ple d’aventures i de personatges fabulosos a través de les danses executades pel joves talents d’aquest ballet.

Associació Amics de Guinea Conakry

L’Associació Amics de Guinea Conakry fa més de 20 anys que actua com a entitat solidaria amb aquesta nació africana. Va néixer i s’ha mantingut ferma durant aquests anys gràcies a l’empenta de la incansable rosinca, Núria Marès, vídua en primeres núpcies d’un guineà, pare de les seves filles, i des de l’any passat, per la també rosinca Maria Bohigas, la qual es va fer càrrec de les regnes de l’entitat per continuar la tasca humanitària iniciada per Marès.

En l’origen d’Amics de Guinea Conakry hi ha l’ONG ‘Guinea Solidaritat’, una entitat fundada per una amiga de la Núria, Nadine Bary, treballadora al Parlament Europeu d’Estrasburg i vídua també d’un ciutadà guineà.

‘Guinea Solidaritat’, amb seu a Estrasburg i delegacions a París i Marsella, té la finalitat d’ajudar Guinea de moltes maneres, com per exemple enviant material i diners, col·laborant amb oftalmòlegs i també amb ‘Metges Sense Fronteres’ per fer intervencions al mateix país africà o bé portant els malalts a França, impulsant tallers d’aprenentatge de treballs artesanals pels quals envia cooperants que actuen com a professors, mestres de tallers o infermers.

Quan fa més de dues dècades la Nadine Bary va convidar els rosincs a col·laborar en la seva ONG, els Amics de Guinea Conakry van començar a enviar contenidors plens de material usat, però en bones condicions, així com material sanitari i escolar, roba personal i de la llar, i fins i tot cuines, bicicletes i algun cotxe. Més de catorze contenidors van sortir de Roses via Marsella amb moltes tones de material. L’enviament de cada contenidor suposava una despesa superior a les 125.000 de les antigues pessetes, 750 euros actuals. Costaven més el ports que els materials que s’enviaven.

Davant d’aquesta situació, l’Arquebisbe de Conakry, va suggerir a l’Associació Amics de Guinea Conakry de Roses que seria més profitosa una ajuda amb diners per a objectius definits. Va ser llavors quan el’entitar rosinca va decidir concretar la seva col·laboració assegurant l’esmorzar dels més de 200 nens i nenes de ‘La Cité de la Solidarité’, una antiga caserna de l’exèrcit francès on sobreviuen un bon nombre de famílies amb disminucions físiques.

Així, l’Associació Amics de Guinea Conakry està compromesa en aquesta causa de donar de menjar, cada any durant uns temps l’esmorzar als més de 200 nens i nenes de La Cité, a banda d’emprendre-hi altres actuacions per millorar l’habilitat de la zona, mitjançant diversos actes benèfics que es porten a terme al llarg de l’any, com també els apadrinaments.