El jove Club Gimnàstica Roses ja deixa petjada a l’alta competició

Club Gimnàstica Roses

Les gimnastes del Club Gimnàstica Roses a la competició de Palafrugell

El Club Gimnàstica Roses es va crear a l’octubre de 2019 i cinc mesos després de la seva creació s’ha fet un nom en l’alta competició

A Roses hi ha moltes nenes i noies que volen, des de fa temps practicar la disciplina-esport de la gimnàstica rítmica. I de fet ho feien, però dins de clubs de fora la Vila.
Davant aquesta la demanda existent i creixent, Marta Buscató, tècnica superior d’activitats físiques i esportives, tècnica d’educació infantil i entrenadora, va decidir crear un club de gimnàstica a Roses “perquè els nens i les nenes que volien practicar aquest esport, la gimnàstica rítmica, s’havien de desplaçar a altres municipis per poder-ho fer”. I per això va haver de complir totes les passes legals i burocràtiques, com ara fer els estatuts de l’entitat i adscriure’s al Consell Català de l’Esport, institució que va confirmar com a club oficial al Club Gimnàstica Roses.

El pas següent va ser inscriure al registre municipal de Roses per optar, primer, a la subvenció que atorga l’Ajuntament de Roses, com a qualsevol altre entitat de la Vila, i poder disposar d’un espai. Un espai, però, que el president del Club Gimnàstica Roses, Nelson Rodríguez i la pròpia Marta van haver de buscar un de privat (Riera Ginjolers, nº 160), pagant el corresponent lloguer, “ja que les instal·lacions del Pavelló d’Esports i la pista annexa estan completes amb altres esports”, ha afirmat l’entrenadora.

I és que el principal inconvenient per a la pràctica d’aquesta modalitat “és el de disposar d’un espai amb les dimensions adequades degut a que les gimnastes de competició necessitenun espai de 13×13 metres per poder fer llançaments dels aparells, com ara les maces, les cordes, les pilotes, les cintes i els cèrcols”, ha explicat la Marta.
I tot això el poden fer les gimnastes un dia a la setmana, que és el que poden disposar de l’envelat de la plaça Frederic Rahola fins que no s’obri de cares a la primavera.

Actualment, i cinc mesos després de la seva creació, el Club Gimnàstica Roses compta amb un total de de 95 gimnastes, de les quals 14 formen l’equip de competició repartides en diferents modalitats.

Tot i la joventut del club (5 mesos) i els inconvenients de les gimnastes per a poder entrenar, el Club Gimnàstica Roses ja deixa petjada a l’alta competició, ja que a la modalitat individual, Aina Rodríguez va ser subcampiona Aleví B a la 1ª Fase disputada a Pals el passat mes de febrer i campiona a la 2ª Fase, que va tenir lloc el passat 8 de març a Blanes, competició en la que la més petita de l’equip, Martina Sastre, va tenir un paper destacat a la categoria preBenjamí nivell B, a l’igual que en la seva actuació anterior a Pals.  
Per la seva part, la Marta Herrera, a la categoria Juvenil nivell A, es va proclamar campiona tant a Vilablareix al mes de febrer com a Blanes, mentre que la Judit Hornos, a la categoria Cadet nivell A, va ser subcampiona a Blanes.

Pel que fa a la modalitat de Duos, l’Infantil B, composat per Mireia Carrasco i Victoria Fernández, van guanyar a la 1º Fase realitzada a Palafrugell el passat 1 de març, mentre que el Duo Infantil A, format per Neus Barroso i Ona Serrats, es van classificar en segon lloc. El Duo Cadet Marta Lizan i Andrea Juárez només van participar a la 1ª Fase, a Palafrugell.

Per últim, el qua Quartet Infantil format per Emma Suñer, Laia Turró, Helena Van den Bergh i Alehandra Ribnikova es van classificar en quarta posició també a Palafrugell.

Uns resultats que per l’entrenadora i coordinadora del Club Gimnàstica Roses, “són molt positius perquè les mateixes gimnastes veuen que tot el seu talent però, sobretot, la motivació i tot l’esforç que fan en els entrenaments tenen després el seu fruit a la competició”. Marta Buscató no vol oblidar-se de les dues noies que col·laboren amb ella en el seu objectiu de formar gimnastes, com són “la Sara Barceló, que m’ajuda en els entrenaments i l’Anna Arjol, que és jutgessa de gimnàstica rítmica i està amb nosaltres durant la competició”.

La mitjana de resultats de les dues primeres fases, i tot i que falta disputar la tercera (que evidentment s’ha ajornat per l’actual estat d’alarma pel coronavirus), fa que 13 de les 14 competidores el Club Gimnàstica Roses tinguin la classificació pràcticament a la butxaca per disputar la final, que tampoc se sap quan es podrà celebrar.