El jove talent del GEN Roses, Marc Paré, guanya la 3ª prova d’eslàlom del campionat d’Espanya de Windsurf

Grup Terraza de Roses

Les classes de windsurf és una de les 50 activitats nàutiques solidàries que es faran aquest cap de setmana a Roses

Els 56 millors regatistes estatals han disputat a Roses la tercera prova del Circuit Espanyol de Funboard 2014

Funboard
Els millors regatistes de tota a Espanya han navegat en aigues rosinques disputant una de les regates

El campionat d’Espanya de Windsurf Fundboard consta de 4 proves. La primera es va disputar a Almeria el passat mes d’abril, la segona a Múrcia al maig i la tercera s’ha celebrat, aquest cap de setmana, a les platges de Roses “on ha funcionat molt bé, el GEN Roses ens ha facilitat tot allò que necessitàvem i, a més, aquí mai falla el vent, si no és el tèrmic és la tramuntana i els participant se’n van molt contents de Roses” va manifestar el Secretari de Funboard de la Federació Espanyola de Vela, Xavier Torres.

El Funboard és una modalitat que es composa de 3 disciplines, l’eslàlom, onades i freestyle, però en aigües rosinques només s’ha disputat la primera, de la qual el jove talent del GEN Roses, Marc Paré, tot i reconèixer que “la veritat és que feia temps que no havia vist tant de nivell en una prova, amb la presència de regatistes francesos que han vingut a preparar el mundial”, ha guanyat la seva categoria, la Juvenil, quedant setè de la general, “sí me he sentit molt bé i ràpid”, va manifestar en Marc, que va estar acompanyat al podi pelregatista francès Arnoux Damien del HWO i de Roberto Solvay del EMV València, i que disputarpa el mundial de Windsurf que se celebra aquests dies, també, a Roses.

El primer dia no es va poder competir perquè el vent bufava fluix; el segon dia amb vent de Tramuntana variable els regatistes van poder competir en dues rondes i el tercer i últim dia van competir en dues rondes més gràcies a la tramuntana que va bufar més forta que el segon dia.

Els 3 primers classificats han estat Fernando Martínez, del N. de Sevilla, seguit d’Alejandro Alcázar, del CM Puerto Sherry, i de Pablo Ánia, del CW Burriana.

Funboard
Els participants a Roses del campionat d’Espanya de Funboard disputant una de les regates

En la categoria femenina, la guanyadora ha estat la regatista andalusa María Andrés, del CW Sancti-Petri; segona, la catalana Aida Macià, del CN ​​Bétulo; i la tercera, Annika Valkina d’Estònia. En la categoria Master, la classificació l’ha liderat Fernando Martínez, del N. de Sevilla, seguit d’Alejandro Alcázar, del CM Puerto Sherry, i de Joaquim Rodés, del CN ​​Bétulo. I a la categoria Grand Master, el guanyador ha estat Henning Voges, del WAP, seguit de Xavier Garcia, del CW Port de la Selva, i de Christian Hirschberg, del DWDV.

A nivell local, cal destacar que l’abanderat del Grup d’Esports Nàutics de Roses, Marc Paré, va estar acompanyat dels veterans Joan Paré, el seu pare, i Luís Batlle que tots dos competeixen en la categoria Grand Master i van aconseguir unes meritòries 21a i 18a posició respectivament en la seva categoria. Pel que fa a la categoria sènior, Robert Stein va aconseguir una bona 28a posició amb un 19ena posició en una de les rondes.

Alguns dels regatistes que han participat en el Circuit Estatal també hi seran al Campionat del Mon d’Eslàlom Master i Juvenil que es fa per primera vegada a Roses. Les regates començaran demà dimarts.

GEN Roses qualitat i quantitat

El Grup d’Esports Nàutics de Roses “és el club que més esdeveniments nàutics organitza arreu de Catalunya i tot l’estat espanyol”, va afirmar el president de la Federació Catalana de Vela, Gerard Esteva, el qual també va destacar la qualitat de l’organització a l’assenyalar “que la qualitat d’organització del GEN Roses porta als millors regatistes del món, i això és fonamental per a la projecció de la Vela i la seva projecció”.