El jutge Santiago Vidal parlarà a Roses sobre ‘Com serà la constitució catalana’

Propostes de país per a un nou temps

El magistrat de l’Audiència Provincial de Barcelona, Santiago Vidal, participarà demà, 29 d’octubre al cicle de conferències ‘Propostes de país per a un nou temps’

Propostes de país per a un nou tempsDemà dimecres 29 d’octubre, Santiago Vidal, oferirà la conferència ‘Com serà la constitució catalana’ dins el cicle ‘Propostes de país per a un nou temps’ organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses.

Santiago Vidal i Marsal és jutge magistrat de l’Audiència Provincial de Barcelona i membre de Jutges per la Democràcia. Llicenciat en dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, va exercir a l’inici de la seva carrera professional com a advocat laboralista i després com a jutge. És professor de Dret penal i Criminologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i ha escrit publicacions sobre dret penal, violència domèstica i la llengua catalana en la justícia.

Ha esdevingut un personatge mediàtic amb motiu de les seves sentències i declaracions públiques i col·labora habitualment en diversos mitjans de comunicació. En els darrers anys ha destacat per la seva defensa de l’ús del català a la judicatura i a favor de l’independentisme català. Darrerament ha estat notícia per l’obertura d’un expedient disciplinari al qual ha estat sotmès per haver participat en les tasques de redacció d’una hipotètica constitució catalana, tot i que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha descartat la suspensió cautelar del jutge, que segueix, per tant, exercint el seu càrrec a l’Audiència Provincial.

La conferència s’iniciarà a les 20:30 hores al Teatre Municipal de Roses