Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

El llibre “L’època convulsa que em va tocar viure. La Guerra Civil a Roses”, d’Esteve Guerra, arriba a Barcelona

Demà està prevista la presentació a la seu del Memorial Democràtic, a Barcelona, del llibre L’època convulsa que em va tocar viure, document que rememora els records i vivències viscudes pel rosinc Esteve Guerra a Roses durant la Guerra Civil i a principis de la postguerra

L’abril de l’any passat es va presentar al Teatre Municipal de Roses el llibre L’època convulsa que em va tocar viure. Text on hi surten documentats els records i vivències que va viure el seu autor a Roses, Esteve Guerra Marés, durant la Guerra Civil i a principis de la postguerra.
Llibre pel qual Esteve Guerra no ha passat a la història (que també), ja que ho va fer quan va impedir, sent alcalde de Roses (1957-1960), juntament amb en Miquel Oliva i Prat i altres rosincs, que la Ciutadella de Roses fos enderrocada.

El llibre va ser presentat, llavors, per el fill de l’Esteve, Salvador Guerra, i l’historiador Joan Plana. Una publicació que la seva primera edició “va durar quatre dies, el vam posar a la venda el 19 d’abril a les 19 hores, i el 23 d’abril a les 7 de la tarda ja no quedava cap exemplar, es van exhaurir tots”, ha afirmat Salvador, el qual va haver de publicar un segona edició de L’època convulsa que em va tocar viure “perquè havia molta gent de Barcelona, que són descendents de Roses o bé que venen de vacances en aquí, que em vam demanar el llibre”.

I demà dijous, aquest llibre sobre la història de Roses durant al Guerra Civil i la postguerra es presenta a Barcelona, ja que “vaig enviar un exemplar al Memorial Democràtic institució de la Generalitat de Catalunya que té per missió la recuperació, la commemoració i el foment de la memòria democràtica a Catalunya (1931-1980) i van estar interessats en fer difusió en trobar-lo molt interessant, llavors em van proposar presentar-lo a la seva seu, a Barcelona”, ha desvetllat Guerra.

Una presentació que anirà a càrrec del propi fill de l’autor, el director del Memorial Democràtic, Jordi Font Agulló, i el regidor de l’Ajuntament de Roses i historiador, Joan Plana, a petició expressa d’en Salvador “perquè en Joan va ser un dels responsables de l’èxit que va tenir el llibre, ja que va fer una presentació exquisida en aquí, al Teatre de Roses”, ha assenyalat Salvador Guerra.

Així, la presentació del llibre tindrà lloc demà, 26 d’octubre, a les 18 hores, a la seu del Memorial Democràtic, ubicada al carrer Peu de la Creu, 4, de Barcelona.

Els interessats en assistir poden formalitzar la seva inscripció clicant AQUÍ.