El medallista olímpic Xavi Bosma, profeta a la seva terra

El rosinc i medalla de plata en Atenas 2004 guanya el segon torneig de Vòlei Platja de Roses

Aquest segon torneig de Vòlei Platja Vila de Roses va comptar amb un participant d’excepció, ni més ni menys que Xavi Bosma. El rosinc que juntament amb la seva parella de joc, Pau Herrera, va aconseguir la medalla de plata en vòlei platja als jocs olímpics d’Atenas 2004. Un gran triomf per aquest esportista de Roses que no va poder reeditar 4 anys després als Jocs de Pequin perquè al 2006 es va haver de retirar després de la sisena operació en el seu genoll dret, “jo sempre que puc vinc i jugo aquests tipus de tornejos perquè són per passar-ho bé i per compartir amb els amics”, va assenyalar Bosma.
I com no podia ser d’una altra manera, l’equip en el que jugaba el medallista, el Kiko’s Team, va conquerir el triomf, tot i que es van haver de disputar els tres sets contra l’equip francés dels Kenabo, per decidir el guanyador.
Aquest segon torneig local de Vòlei Platja es va dividir, a l’igual que el primer, en dos nivells, Normal i Iniciació, i es va celebrar al mateix lloc, a la platja de Santa Margarida, enfront de l’Hotel Monterrey.
En el nivell d’Iniciació es van inscriure un total de 17 equips i el campió va ser l’equip rosinc dels Iguana Mary que es van imposar a la final al Ylan 11 per un tanteig d’11 a 22. Una final que es va disputar a només un set.
Els sistema de joc per fer el campionat més agil, era el següent: En el cas del nivell d’Iniciació, tots els partits, inclosa la final, es jugaven a un set a 21 punts. I en el nivell Normal, tots els partits de les eliminatòries es jugaven també a un set a 21, però, en canvi, la final es jugava al millor de tres sets a 15 punts.
I com esmentavem més amunt Xavi Bosma i els seus companys del Kiko’s Team van guanyar al final als francessos de l’equiop Kenabo. El primer set se’l van emportar els rosincs per un ajustat 15-13. Despré, els jugadors de França, que estan estiuejant a Roses, van empatar el partit al guanyar el segon set per 8 a 15. I en el tercer i definitiu va prevaldre la qualitat de Bosma i els seus companys per emportar-se el set (15-10), el partit i la copa de campions d’aquest segon torneig de Vòlei Platja Vila de Roses.
Xavi Bosma va afirmar que li agradaria tornar jugar en un altre campionat local de Vòlei Platja perque considera “que és una iniciativa molt positiva perque té molt bona participació i una molt bona acollida. Ja fa molts anys que es fa i la gent que està cada any vol tornar i vol jugar a vòlei”.
Xavi Bosma va estar compartint moments amb Pau Herrea i Adrián Gavira mentre eren entrenats per Sixto Jiménez de cares als Jocs Olímpics de Londres. La parella espanyola va ser eliminada per Brasil en vuitens al perdre per 2 a 0. Bosma els coneix i va afirmar que “si no arriba a ser perque arrossegaven problemes físics crec que podien haver arribat més lluny. Tot i això, han fet un bon paper als Jocs”.
La regidora d’Esports de l’Ajuntament de Roses, Anna Jorquera, i la responsable d’Educació, Silvia Useros, van ser les encarregades de lliurar els trofeus als campions.
El proprer torneig del XXI campionat de Vòlei Platja de Roses es portarà a terme el proper dissabte 18 d’agost.

[flagallery gid=3 name=Gallery]