El Mercat de la roba de Roses dels diumenges ha obert al 100 %

Mercat de la roba dels diumenges de Roses

El Mercat de la roba de Roses ha obert amb el 100€ de les seves parades

Una obertura permesa pel PROCICAT que s’ha efectiva avui a Roses tot i que les condicions sanitàries respecte a la COVID-19 són les mateixes que fa un mes

Fa trenta dies, per no anar-nos més lluny, la situació en quant a la crisi sanitària de la COVID-19 és a Roses igual que avui, 26 de juliol. És a dir, no s’ha produït cap rebrot de positius de coronavirus, com si ha passat a poblacions properes com la ciutat de Figueres o el municipi de Vilafant.

A més, els Governs de França i Anglaterra han prohibit que els seus conciutadans viatgin tant a la Península Ibèrica com a les illes Canàries i les Balears per evitar possibles contagis. Sens dubte, més que una recomanació sanitària ha estat una estratègia política per que a francesos i anglesos facin la seva despesa econòmica als seus respectius països i no pas a casa nostra.

I avui diumenge, 26 de juliol, és quan el PROCICAT (Protecció Civil de Catalunya) ha donat permís per obrir el Mercat de la roba dels diumenges al 100%. “De fet, ja fa un mes que el Mercat de la roba podria estar treballant amb la totalitat de paradistes, però potser per desídia, diguem-ho així, el PROCICAT no havia accelerat els tràmits per poder fer-ho”, ha afirmant el regidor de Promoció Econòmica de Roses, Félix Llorens, remarcant que “poden obrir totes les parades, però sempre respectant les mesures de seguretat per evitar nous focus de contagi i aconseguir que la malaltia no s’escampi, com passa a França i Anglaterra, que prohibeixen als seus ciutadans venir a Catalunya quan és evident que tenen una quantitat similar o més gran de contagiats que nosaltres”.  

Les normes que han seguit o haurien d’haver fet els paradistes per poder obrir són, entre d’altres de tipus burocràtic, són les següents,:

  • Cada parada té l’OBLIGACIÓ de vetllar perquè no hi hagin aglomeracions davant la seva parada. S’ha de garantir una superfície de seguretat mínim de 2,5m2 per persona i mantenir una distància d’1,5m entre persones.
  • Cada parada ha de tenir a disposició de la clientelagel hidroalcohòlic.
  • Les parades s’hauran d’instal·lar en format de mostrador -taulell quedant prohibit l’entrada dels clients dins de la parada
  • El personal de la parada ha de fer ús de mascaretes de protecció.
  • Evitar la manipulació simultània de productes i diners o altres mitjans de pagament, fomentant el pagament amb targeta i extremant la neteja del TPV després de cada ús.
  • Els llocs de venda s’han de netejar i desinfectar amb freqüència. Al final de cada jornada s’ha de netejar i desinfectar tota la maquinària, dispositius i altres elements del lloc ambulant, tenint en compte les superfícies que s’hagin pogut tocar i seguint les instruccions de neteja i desinfecció del Pla sectorial de desconfinament per a mercats de venda no sedentària.
  • En cas de PARADES de PRODUCTE TÈXTIL que tinguin EMPROVADORS, aquests només es poden fer servir per una sola persona i, un cop utilitzats, cal netejar-los i desinfectar-los.