El millor carnaval de Roses dels darrers anys s’acomiada fins l’any vinent

Roses va viure ahir la darrera jornada de carnaval celebrant la típica arrossada popular, el seguici mortuori del difunt rei Carnestoltes i l’enterrament de la sardina al passeig marítim. La lectura del testament i el ball de fi de festa es va portar a terme, com ja es tradició, a l’envelat de la plaça Frederic Rahola

desfilada_dillunsEl carnaval de Roses es va acabar ahir i tots contents. Participants, organització i autoritats destacaven que la festa de Carnestoltes havia estat un èxit. La gent es va divertir i  a la vegada va respectar les normes de convivència i no es van produir incidències destacables durant les respectives desfilades.

Segons membres de la Creu Roja, els serveis efectuats va ser els normals dintre de l’organització d’una macrofesta com és el carnaval de Roses. No es van produir baralles i el CAP no es va col·lapsar com l’any passat. La única incidència que es va haver de lamentar, com va indicar l’alcalde Carles Pàramo, “ha estat que es cremés la carrossa d’una colla participant, per tot el demés el carnaval ha estat un èxit”.

Aquesta colla en concret ha estat la Kens Busquin, una associació de carnaval que l’any vinent serà present a la desfilada de divendres a la nit, “tot i que amb una altra carrossa, perquè el foc va deixar la que teníem per sinistre total”, va afirmar el cap de colla, Edgar Durán.

Sens dubte que la campanya engegada per l’Ajuntament de Roses sota el lema “Per Carnaval No Tot S’hi Val”, per conscienciar al jovent sobre els riscos de l’abús de l’alcohol durant el carnaval, va tenir els seus efectes, esdevenint una iniciativa molt positiva per a l’èxit final de la festa més multitudinària de Roses.

I totes les colles, en general, van respectar l’acord assolit en una reunió de no servir alcohol durant la desfilada infantil de dissabte.

Va ser el millor carnaval de Roses que ha viscut la Vila els darrers anys.

La darrera desfilada del carnaval de Roses es va celebrar ahir dilluns amb la meitat, com és llògic al ser un dia laboral fora de la Vila, de carrosses que les passades dels dies anteriors. Tampoc el recorregut és el mateix, ja que les comparses arriben i aparquen les carrosses a l’alçada de l’aparcament públic del passeig marítim que hi ha al davant de la plaça Sant Pere. Un aparcament que es converteix per unes hores en un menjador gegant, i a on els participants esperen l’hora de dinar a les seves carrosses escoltant música a tot volum.

De fet, la feina i la festa ja s’havia fet els dies anteriors. Ara tocava gaudir de l’arrossada, fer el comiat al difunt rei Carnestoltes, anar a l’envelat per sentir el seu testament, llegit per la companyia Minúscula Teatre, i ballar al ritme de la música interpretada per l’orquestra Swing Latino.

AROFES rep el guardó Ànec d’or

Destacar que abans de començar el ball s’ha portat a terme l’acte de lliurament de l’Ànec d’or. Un premi que entrega l’Associació D’amics de les Festes i les Tradicions en reconeixement  al foment de les tradicions locals i que enguany ha estat merescuda d’aquesta distinció, l’Associació Rosinca de Festes, AROFES. Maria Foraster, la seva presidenta, va ser l’encarregada de rebre el guardó.
[fsg_gallery id=”18″]

Exit mobile version