Mes de paraules

El model turístic de l’Empordà a debat

ERC i la Fundació Josep Irla posen sobre la taula un debat sobre el model turístic actual de la comarca de l’Alt Empordà. Una iniciativa que s’engloba dins del cicle Repensar l’Empordà que té la voluntat de compartir i debatre treballs, estudis, projectes, opinions que puguin esdevenir eines per millorar la comarca

Repensar l'EmpordàMiquel Gotanegra, empresari rosinc i president de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, Josep Huguet, president de la Fundació Irla i exconseller de Turisme de la Generalitat  i el tècnic de Turisme i coordinador del RETECORK, Josep Capellà, seran els ponents que participaran en el debat, moderat per l’historiador Enric Pujol, per tractar sobre el model turístic de l’Empordà.
Una taula rodona que, sota el títol ‘Nous Turismes’ se celebrarà el proper dijous, 30 de maig, a les 19:00 hores a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Desprès de posar a debat les infraestructures i el model energètic, el cicle se centra en el debat sobre el turisme del segle XXI i quin model ha de desenvolupar la comarca.

Nous criteris de gestió, noves destinacions, nous sistemes de promoció, noves tecnologies, nous criteris ètics, nous referents, nous sistemes de transport, noves geografies, nous catàlegs, nous productes etc. El turisme que ve és radicalment nou. Hem de transformar radicalment la manera de fer turisme perquè s’ha iniciat un canvi de paradigma i la comarca ha d’estar preparada.

La iniciativa s’engloba dins el cicle Repensar l’Empordà, organitzat per Esquerra Republicana de Catalunya Alt Empordà i la Fundació Irla. Un cicle de debats que “vol ser un exercici col·lectiu per tornar a anomenar i donar sentit a polítiques que han perdut el seu significat”, segons apunten els organitzadors. Es tracta d’un assaig polifònic que recorre diferents sectors de la societat: economia, turisme, cultura i infraestructures, entre d’altres. La intenció és fer-ho amb persones vinculades a la comarca, especialistes, polítics i actors socials per extreure conclusions que permetin traçar unes línies de treball per construir un Empordà “pròsper, prometedor, sostenible i socialment just amb tots i cada un dels seus habitants”, expliquen els promotors de Repensar l’Empordà.