Fira de la Rosa de Roses

El Nadal ja ha arribat a Roses amb la tradicional encesa de les llums nadalenques

Encesa llums de Nadal de Roses
L'arbre de Nadal de 10 metres s'ubicarà enguany a la Rambla Riera Ginjolers

L’encesa de llums de Nadal a Roses s’avança uns dies per animar les campanyes del Black Friday i ‘Avançat al Nadal’

La tradicional encesa de la il·luminació de Nadal a Roses, es va portar a terme ahir al vespre “d’una manera completament diferent, ja que no podem fer concentracions de gent. Per tant, fem l’acte simbòlic de l’encesa aquí, davant l’arbre de Nadal de la plaça Catalunya”, va manifestar l’alcaldessa de Roses. Un acte que es va dur a terme en viu a les 19 hores, tot i que una hora després es va oferir mitjançant un vídeo pel Facebook de l’Ajuntament de Roses, el qual es pot visionar hores d’ara.

Una encesa de les llums de Nadal que “no podíem deixar de fer, tot i que ha estat molt diferent, perquè és un acte que ja té molta tradició a Roses”, va afirmar el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez, afegint que “les llums de Nadal donen calidesa, fan caliu al poble i convida a sortir a passejar pels carrers del nostre municipi, per tant no podíem deixar l’oportunitat de fer aquest acte”.

Encesa de llums de Nadal a Roses que s’ha avançat uns dies

L’encesa de la il·luminació de Nadal a Roses es fa normalment pels voltants del pont de la Puríssima. Enguany, però, s’ha avançat uns dies “a petició dels comerciants, que van demanar-ho per animar tant la campanya del Black Friday com l’impulsada per l’Àrea de Promoció Econòmica, ‘Avançat al Nadal’, que consisteix que la gent comenci a fer les seves compres per tal d’acumular descomptes que podran utilitzar durant la setmana de Nadal”. Una campanya, aquesta, que té per objectiu fomentar el consum als establiments locals per pal·liar els efectes provocats per la crisi sanitària de la Covid19, fent que els vilatans comprin a la Vila com a primera opció.

Es van encendre un 90% del total de llums de Nadal

El regidor d’Infraestructures i Serveis Públics, Juan Manuel Fernández, va desvetllar que ahir “es van encendre un 90%  de tota la il·luminaria, ja que a causa de la pluja i vent d’aquests dies no s’han pogut instal·lar totes, però en els propers dies totes les llums ja serà el 100% de les llums de Nadal les que brillaran durant la nit”.

A part de l’arbre de Nadal, que per segon any va protagonitzar l’encesa de llums nadalenques, enguany són 29 carrers de Roses, 9 rotondes, els accessos a les urbanitzacions del municipi, així com l’Església, l’Ajuntament, el Mercat Municipal, el Teatre, la comissaria de la Policia Local i la Biblioteca són els que, des d’ahir i fins al 7 de gener, en horari de 17.30 a 2 hores, il·luminaran cada dia les nits de Roses.