El nou president del Rotary Club, Ramon Falgàs, incorpora a la rosinca Mercè Blanco a la Junta

Rotary Club Roses-Empuriabrava

La nova Junta del Rotary Club Roses-Empuriabrava presidida per Ramon Falgàs amb la incorporació per primer d'una dona, la Mercè Blanco

És el primer cop, en els 32 anys d’història del Rotary Club Roses-Empuriabrava, que una dona forma part de la Junta del club filantròpic

32 anys d’història contemplen al Rotary Club Roses-Empuriabrava. Recordem que al 1988 va ser fundat el Rotary Club Roses i un després el d’Empuriabrava, fusionant-se tots dos clubs l’any 2000.
I a l’acte de renovació de la presidència, que va tenir lloc aquest passat dissabte, com cada any per aquestes dates, a l’Hotel Risech, el nou president de l’entitat filantròpica, l’empresari d’Empuriabrava, Ramon Falgàs, va presentar a les persones que conformen la seva Junta i que l’acompanyaran durant tot el seu any de mandat. Una Junta, que per primer cop en el seus 32 anys d’història, incorpora a una dona, la rosinca Mercè Blanco, com a responsable de relacions amb els mitjans.

El nou president va ser investit, com és tradició, pel past president, Jaume Coll, conegut per tothom a Roses com en Yago, el qual va destacar tenir una presidència “condicionada per la crisi sanitària de la COVID-19, que no ens ha permès portar a terme els projectes solidaris previstos ni celebrar la trobada programada dels clubs rotary a Yverdon-les-Bains, Suïssa”.

Ramon Falgàs, com a nou president del Rotary Club Roses-Empuriabrava, va destacar, en el context de la COVID-19, que ell i el seu equip “estarem molt atents, gairebé com mai, de les necessitats que puguin sorgir dins de la nostra comunitat, e impulsar tots els projectes solidaris que puguem dur a terme”. També va anunciar que “si la situació sanitària ho permet, volem organitzar conferencies periòdiques obertes per a tothom, a on hi tractarem tots els temes que puguin ser d’actualitat”, així com “visitar i convidar a clubs Rotarys del nostre districte, a fi intercanviar experiències i coneixement dels projectes solidaris i idees”.

Ramon Falgàs va concloure el seu discurs d’investidura afirmant que “nomes amb un treball conjunt i organitzat podrem també fer front a aquesta crisi social, que ja ha arribat”, per tot seguit presentar a totes les persones que confomen la nova junta del Rotary Club Roses-Empuriabrava.

Rotary Club Roses-Empuriabrava
El president del Rotary Club, Ramon Falgàs, amb les autoritats de Roses i Castelló d’Empúries

Entre les autoritats que van ser-hi presents al canvi de Junta del Rotary Club van assistir l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el primet tinent d’alcalde, Joan Plana, i l’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell.
Cal destacar que feia 4 anys que el màxim representant de la Vila Comtal no assistia a un acte del club filantròpic, quan la llavors alcaldessa de Castelló, Assumpció Brossa, va assistir a la distinció del Doctor en Veterinària d’Empuriabrava, Josep Mª Gomis, amb el Memorial Carlos Dezuttere.

Canvi de Macer

Com és protocol·lari en el canvi de Junta del Rotary Club Roses-Empuriabrava, el primer que es va portar a terme va ser el canvi de Macer (mestre de cerimònia), on Rega Martínez va donar el relleu a Juanjo Viñuela.

Junta Rotary Club Roses-Empuriabrava juliol 2020-juliol 2021

  • Juanjo Viñuela: Macer
  • Jaume Coll: Past President
  • Ramon Danés: Tresorer
  • Josep Frutos: Secretari
  • Joaquim Cusi: Àrea Membresia
  • Jordi Garcia: Àrea de Fundació Rotaria
  • Manel Bartoll: Àrea de Joventut
  • Mercè Blanco: Responsable de relacions amb els mitjans
  • Philip Searle: Responsable d’Eurostar