El pantà de Darnius Boadella acollirà un concurs de pesca amb mosca

Embassament de Darnius Boadella
Embassament de Darnius Boadella / Foto: arxiu

L’ACA pren mesures per garantir la celebració de concurs reduint a gairebé a la meitat el cabal de sortida d’aigua del pantà

Embassament de Darnius Boadella
Embassament de Darnius Boadella / Foto: arxiu

L’Agència Catalana de l’Aigua va adequar ahir dissabte el cabal de sortida de la presa de Darnius Boadella per garantir la celebració de la segona mànega del concurs social de pesca amb mosca que se celebra a Boadella i les Escaules.
Està previst que aquest esdeveniment esportiu compti amb la participació d’una vintena de pescadors.

Així mateix es reduirà gairebé a la meitat durant aquesta jornada el cabal de sortida de la presa, passant dels 4 als 2,5 m3/s. Aquest cabal en el riu la Muga permetrà la celebració de l’esdeveniment esportiu i evitar riscos quan els pescadors entrin al riu.

A més, aquest cabal farà possible, juntament amb la gestió dels volums de l’embassament d’Escaules, cobrir les demandes ordinàries que hi ha aigua avall, principalment l’abastament domèstic, els usos agrícoles i el cabal circulant del riu. Un cop finalitzi la competició, el cabal de sortida de Darnius Boadella tornarà a recuperar els volums de sortida que requereixen els usos consumptius de la conca habituals per l’època.