El Parc de Bombers de Roses ha estat seu de la fase prèvia del IX Concurs d’Excarceració

Bombers de la Generalitat
Moment del Concurs d'Excarceració al Parc dels Bombers de Roses

El concurs té com a objectiu la millora de les capacitats tècniques en les maniobres que executen els bombers en el rescat de víctimes d’accidents de circulació

Moment del Concurs d'Excarceració al Parc dels Bombers de Roses
Moment del Concurs d’Excarceració al Parc dels Bombers de Roses

Des del passat 14 de març i fins al proper 22 els Bombers de la Generalitat de Catalunya estan portant a terme la fase prèvia del IX Concurs d’Excarceració.
Si el passat dijous van ser els Bombers de la demarcació de Lleida que el van fer al Parc de la ciutat de Balaguer, ha estat que els Bombers de Girona ho han realitzat al Parc del Bombers de la Vila de Roses. Un concurs en el qual han participat els parcs de Figueres, la Pera, la Jonquera, Lloret de Mar i Olot. Ha estat una prèvia del concurs que s’ha realitzat amb la finalitat d’escollir els dos equips de Girona que representaran a la demarcació en el campionat de Catalunya.

L’excarceració en sí és l’extracció de persones, que han estat víctimes d’un accident de circulació, que han quedat atrapades dins del seu vehicle, i el concurs consiteix en fer-ho el més ràpidament possible.

Demà es portarà a terme la fase prèvia de la demarcació de Tarragona al Parc de Bombers d’Hospitalet de l’Infant i els dijous el concurs previ corresponent a la demarcació de Barcelona, que es farà a Mataró.

Concurs d’Excarceració

El concurs té com a únic objectiu la millora de les capacitats tècniques en les maniobres que executen els bombers en el rescat de víctimes d’accidents de circulació que queden atrapades a d’interior dels seus vehicles. La trobada és l’eina formativa ideal per implementar els nous procediments d’intervenció en aquests tipus de sinistres, així com també és el marc idoni per dinamitzar professionalment l’actuació i fomentar l’intercanvi de tècniques i metodologies d’excarceració. En les proves, que es desenvolupen en un escenari simulat, es valoren les tècniques i habilitats utilitzades en les maniobres de rescat dels equips participants, així com també la rapidesa i atenció integral a les víctimes.