Suquet de peix de Rose

El Parc Natural de Cap de Creus impulsa tres itineraris d’immersió lleugera responsable

Parc Natural de Cap de Creus
Presentació dels itineraris ahir a Cala Tamariua

Els itineraris surten de Cala Tamariua, Portlligat i Cala Murta

El Parc Natural de Cap de Creus ha impulsat els primers itineraris d’immersió lleugera (snorkel) responsable. Es tracta de tres itineraris que s’han presentat oficialment aquest dilluns a cala Tamariua, al Port de la Selva. Des del Parc s’ha explicat que aquests nous itineraris volen ajudar a comptabilitzar l’activitat esportiva i la necessitat de conservació de la biodiversitat dels espais marins protegits.

Els punts de partida de cada itinerari es localitzen en tres cales diferents: Cala Tamariua, Portlligat i Cala Murtra. L’itinerari que surt de cala Tamariua té un recorregut d’entre 250 i 500 metres i ens permet conèixer els herbeis de posidònia, i també pops, garotes, esponges de mar, el bernat ermità o bancs de saupes i de llisses.

L’itinerari de Portlligat (Cadaqués) se situa en una àmplia platja que s’ha format amb l’aportació de còdols i sediments. Entre d’altres, ens permet observar l’espectacular praderia de posidònia, que arriba fins a la superfície i on viu, juntament amb d’altres espècies, l’estrella vermella. Aquest itinerari té entre 400 i 800 metres de longitud.

Finalment, l’itinerari que se situa a Cala Murtra, a Roses, té entre 300 i 600 metres de recorregut. Permet observar espècies de fons més sorrencs com el peix aranya, el roger, el tacó, el cogombre de mar i bancs de saupes i castanyoles, entre d’altres.

El Parc Natural ha editat un llibret amb tota la informació sobre aquests itineraris i consells per a una pràctica d’aquest esport més responsable amb el medi natural i la seva biodiversitat.