Mes de paraules

El Parc Natural del Cap de Creus promou el respecte pel fons marí

Parc Natural del Cap de Creus
El Parc Natural del Cap de Creus organitza un curs de guies subaquàtics

El proper 25 de març organitza una nova edició del Curs de guies subaquàtics, destinat als centres d’immersió que treballen en l’àmbit del parc

Parc Natural del Cap de Creus
El Parc Natural del Cap de Creus organitza un curs de guies subaquàtics

El Parc Natural del Cap de Creus organitza el proper 25 de març la segona edició del Curs per a guies subaquàtics, amb la participació de personal del parc, del Cos d’Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya, professors de la Universitat de Barcelona, i investigadors del CSIC, entre altres.

El curs està destinat especialment a professionals del busseig dels centres d’immersió que treballen en l’àmbit marí del parc, per a facilitar-los coneixements i informació sobre la singularitat d’aquest entorn. L’objectiu és que transmetin als seus clients la importància de preservar els fons marins, i augmenti la sensibilització ciutadana envers el patrimoni marí.

Per tant, es fomenta la pràctica del busseig responsable, i es facilita la relació directa entre els guies i els representants i organismes que treballen al parc i hi realitzen tasques de vigilància.

Una vintena d’alumnes participaran en aquesta segona edició del curs, que inclou 32,5 hores de formació teòrica, dues sortides pràctiques d’snorkel i busseig, i una prova final per avaluar els coneixements adquirits.

Papallones nocturnes, el 30 de març 

D’altra banda, el parc organitza el dissabte 30 de març la segona edició de ‘la Papallonada’, una activitat guiada per acostar la diversitat de papallones nocturnes al públic general i descobrir la riquesa de les espècies que hi habiten. Maxime Pastore, coordinador del projecte de Marumba, d’inventari dels macroheteròcers de l’Albera, serà l’encarregat de transmetre els assistents els secrets d’aquest grup de fauna.

En la primera edició, que es va celebrar el passat mes de setembre, es van identificar prop de 20 espècies diferents, entre les quals la papallona del boix  (Cydalima perspectalis), una espècia exòtica invasora que provoca un impacte notable en indrets on les poblacions d’aquest arbust són importants, com la Garrotxa.