El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter acull el campionat d’Espanya de fotografia i vídeo submarí

Campionat d'Espanya de fotografia i vídeo submarí

Durant 5 dies desenes de persones apassionades del busseig i la imatge submarina participen en aquest certamen que organitza anualment la Federació Espanyola d’Activitats Subaquàtiques

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i la Reserva Natural Parcial de les Medes acull des d’ahir, 9 d’octubre i fins al proper diumenge, dia 13, el campionat d’Espanya de fotografia submarina (NAFOSUB) i vídeo submarí (CEVISUB), organitzat per la Federació Espanyola d’Activitats Subaquàtiques anualment. 

Aquest cop, en desenvolupar-se dins l’àmbit d’aquest espai natural, el parc s’ha implicat també en l’organització, amb l’objectiu de vetllar per garantir que es du a terme d’acord amb els criteris de respecte i conservació dels valors naturals. Es valora, així, el bon comportament dels fotògrafs i càmeres durant la competició i el reglament inclou penalitzacions o la desqualificació per aquells que puguin emprar tècniques agressives o malmetin o pertorbin el medi natural. 

Les immersions es realitzaran a un màxim de 30 metres de profunditat durant 90 minuts. A més el programa d’activitats inclou una xerrada perquè les persones participants prenguin consciència de la necessitat de practicar aquesta activitat de la manera més respectuosa possible amb la conservació del patrimoni natural. 

Finalment, les fotografies finalistes i guanyadores se cediran al parc, per a la promoció dels valors naturals d’aquest espai singular.