El Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà acull una jornada de neteja a les basses de La Garriga

Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà

En el marc del projecte LIBERA, unidos contra la basuraleza’, impulsat per SEO BirdLife i Ecoembes, el parc natural reunirà diumenge desenes de persones voluntàries per a eliminar de plàstics i residus un sector habitat per la tortuga autòctona, a Palau-saverdera

El Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà acull diumenge 8 de març una acció de neteja de les basses de La Garriga, a Palau-saverdera.

Es tracta d’una acció organitzada pel Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera i l’Associació CreatiBio, dins del projecte “Padrins de tortugues”, amb el qual volen millorar l’hàbitat d’espècies autòctones a l’Alt Empordà i sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de la recollida selectiva i el reciclatge.

L’acció s’engloba dins de la campanya LIBERA, unidos contra la basuraleza, impulsada per SEO BirdLife i Ecoembes, amb l’objectiu de contribuir a la conservació d’hàbitats. Concretament, forma part de l’acció Libera 1m2 pels rius, estanys i pantans, que vol sumar esforços per netejar el màxim nombre de superfície natural possible. 

L’àrea a netejar és un hàbitat idoni per a la tortuga autòctona. L’activitat tindrà una durada aproximada de 3 hores, i començarà a les 9:30h, des de l’aparcament del supermercat de la carretera de Figueres a  Roses (Coordenades Google maps: 42.272538,  3.147521). Per a participar-hi cal reserva prèvia  mitjançant un mail a info@creatibio.com.

El projecte “Padrins de tortugues” continuarà amb més accions de recollida als altres espais protegits de la comarca.