El Parlament demana una consulta sobre el futur de Catalunya “prioritàriament” dins la pròxima legislatura

El Parlament ha recollit aquesta tarda el sentit de la manifestació de l’Onze de Setembre i ha aprovat una resolució presentada per CiU i ERC que demana una consulta sobre el futur de Catalunya “prioritàriament” dins la pròxima legislatura. Aquesta resolució, la darrera que la cambra ha votat al debat de política general, que ha acabat avui, ha obtingut el suport de gairebé dues terceres parts dels diputats.

A continuació, podeu consultar el text de la resolució i els resultats de les votacions de cada punt:

1. El Parlament de Catalunya expressa el seu reconeixement i es felicita per l’enorme èxit aconseguit a la massiva manifestació del passat 11 de setembre pels carrers de Barcelona, sota el lema ‘Catalunya, nou estat d’Europa’.

Votació: 85 vots a favor (CiU, ICV-EUiA, ERC, SI i Laporta), 21 en contra (PPC i C’s) i 25 abstencions (PSC)

2. El Parlament de Catalunya constata que al llarg d’aquests darrers trenta anys, una part molt important del catalanisme s’ha compromès a fons amb la transformació de l’estat espanyol per poder-hi encaixar sense haver de renunciar a les nostres legítimes aspiracions nacionals, a la nostra voluntat d’autogovern i a la nostra continuïtat com a nació. Però els intents d’encaix de Catalunya a l’estat espanyol i les seves reiterades respostes són avui una via sense recorregut, Catalunya ha d’iniciar una nova etapa basada en el dret a decidir.

Votació: 84 vots a favor (CiU, ICV-EUiA, ERC, SI i Laporta), 21 en contra (PPC i C’s) i 26 abstencions (PSC)

3. És per tot això que el Parlament expressa la necessitat que Catalunya faci el seu propi camí, constatant la necessitat que el poble català pugui decidir lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu per tal de garantir el progrés social, el desenvolupament econòmic, l’enfortiment democràtic i el foment de la cultura i la llengua pròpies.

Votació: 84 vots a favor (CiU, ICV-EUiA, ERC, SI i Laporta), 21 en contra (PPC i C’s) i 26 abstencions (PSC)

4. El Parlament insta el govern de la Generalitat, i les forces polítiques i els agents socials i econòmics, a impulsar el màxim consens possible per tal de portar a terme aquest procés democràtic i el full de ruta consegüent, amb diàleg amb la comunitat internacional, la Unió Europea i el govern espanyol, per tal que la ciutadania de Catalunya pugui determinar en un marc de plena llibertat, respecte al pluralisme, foment del debat i la convivència democràtica i sense coaccions de cap mena.

Votació: 84 vots a favor (CiU, ICV-EUiA, ERC, SI i Laporta), 21 en contra (PPC i C’s) i 26 abstencions (PSC)

5. El Parlament de Catalunya constata la necessitat que el poble de Catalunya pugui determinar lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu, i insta el govern a fer una consulta prioritàriament dins la propera legislatura.”

Votacions: 84 vots a favor (CiU, ICV-EUiA, ERC, SI, Laporta i Maragall), 21 en contra (PPC i C’s) i 25 abstencions (PSC)

Altres resolucions aprovades

El debat de política general, que va començar dimarts a la tarda amb la intervenció del president de la Generalitat, Artur Mas, ha acabat aquesta tarda amb l’aprovació de divuit resolucions i diversos punts de nou més. A part de la conjunta entre CiU i ERC, n’han prosperat algunes de les presentades pel PSC, ICV-EUiA, ERC i SI, mentre que totes les del PPC i C’s han estat rebutjades.

El vicepresident segon, Higini Clotas, que després del ple ha renunciat a l’escó de diputat, no ha participat en cap votació. Clotas va anunciar el setembre que deixaria l’acta de diputat un cop acabades les seves funcions institucionals amb el debat de política general.