El Partit Socialista de Roses recupera la Festa Andalusa

Olga Simarro

Olga Simarro, Portaveu del PSC a l’Ajuntament de Roses i candidata a les eleccions municipals

Olga Simarro
Olga Simarro, portaveu del PSC a l’Ajuntament de Roses

Molts de vosaltres ja sabeu que el passat 26 de novembre el partit socialista va presentar una moció a l’Ajuntament de Roses amb el propòsit de recuperar la Festa Andalusa. Festa que com també sabeu s’havia deixat de celebrar fa uns anys, per causes alienes a la voluntat de molts.

Els Socialistes hem cregut que, després de 8 llargs anys, era necessari que algú prengués la iniciativa i posés damunt de la taula la proposta de tornar a celebrar en Roses la Festa Andalusa.

Alguna cosa tan fàcil i freqüent com presentar aquesta proposta en forma de moció al Ple municipal perquè sumessin voluntats i, a la vegada, fos més públic.

I quina és la nostra sorpresa que  estant tot el consistori d’acord, i per unanimitat, votant la proposta tots els grups polítics a favor, se’ns acusi d’oportunistes!

Haver-hi senyors: Si havent rectificat i recollit totes les propostes dels diferents grups perquè fos una proposta de TOTS. Perquè alguns no diuen exactament què és el que no els ha agradat?

Ja sabem que hi ha un acord, en la negociació dels pressupostos 2019, amb un altre grup polític, on es pacta fer una Festa Andalusa.

Però també sabem i som desgraciadament conscients, que acords i pactes de pressupostos s’han fet durant tota la legislatura per intentar que el govern fes el seu treball pel ben comú de Roses.

És per aquest motiu que presentem la moció, no oblidem, que hi ha pactes que es compleixen, uns altres es dilueixen i uns altres “na de na”. De la festa andalusa fa vuit anys que esperem.

Se’ns diu que si ja estem en campanya. Sí, Simplement vam fer ho considerem correcte, demanar que el govern reprengui la Festa Andalusa públicament, fer transparent una necessitat, perquè no és qüestió de pacte o transacció a canvi alguna promesa certa o no.

Tan simple com no ens creiem moltes de les promeses que corren per l’ambient.

I sí, Sí estem en campanya, no volem negar-ho, tots estem en campanya sempre. L’inversemblant es que la critica arribi d’alguns dels membres del govern que no vulguin reconèixer que no fan una altra cosa, es dediquen a el “Panem et circenses” Pa i Circ, per acontentar a la seva capella sumant vots amb l’ètica frase de: “Primer els de casa “

No sé si amb això realment pensen que són més creïbles i no els farà falta fer campanya

Ens dóna que se’ls indigesten les mocions per falta d’idees. Que el seu projecte de Roses és el que és: “Anar Tirant”

Sean coherents amb vostès mateixos senyors i  perquè no voten que no els agrada Festa Andalusa i ja està?

Hi ha coses que costen d’entendre o creure: Aquesta inclinació sobtada a tot el de fora i que també és nostre. Aquestes ganes, gairebé desbordants, per fer la Festa Andalusa. Aquest menyspreu a una part dels companys del consistori simplement per fer una proposta amb un benefici a la cultura i la integració de dos pobles. Cultura de la qual tots apostem per compartir… Tot aquest soroll solament té un sol un titular senyors, “Se’ls han Avançat…com sempre”.

Olga Simarro Rojas
Portaveu del PSC a l’Ajuntament de Roses