El passeig marítim de Roses presenta un nou i millor aspecte

Passeig marítim de Roses
Passeig marítim de Roses

Els treballs de millora del passeig marítim que està portant a terme per fases l’Ajuntament de Roses fa millorar la seva estètica urbana

Passeig marítim de Roses
Passeig marítim de Roses

El passeig de Roses és l’espai més concorregut per rosincs i visitants al llarg de tot l’any. Per aquest motiu l’Ajuntament de Roses ha portat a terme en els darrers anys, una millora del passeig i el seu entorn, que els vianants ja van poder gaudir durant l’estiu passat d’un extens tram renovat, el que va des de la bocana de Santa Margarita fins el rec de la Bruneta. Les obres iniciades ara culminaran aquest arranjament fins a la plaça de les Botxes, amb un recorregut total de 2.020 metres lineals.

I ara s’ha iniciat a Roses la tercera i darrera fase de les obres de manteniment i millora del passeig Marítim, concretament en el tram comprés entre Salatar i la plaça de les Botxes.

Les tasques que s’estan executant actualment suposen la millora en mobiliari urbà, com per exemple, la reparació i redistribució dels bancs, així com la incorporació de nous. es A més, se substitueixen les pilones deteriorades i es reubiquen dutxes i rentapeus per millorar la seva ‘accessibilitat. Es renova també els paviments i revestiments malmesos, així com actuacions en la jardineria per garantir el bon estat i conservació del nou arbrat i jardineres, amb la renovació del sistema de drenatge.
Una última acció serà la formació de dunes a la sorra de la platja.

Aquest treballs un cop finalitzin culminaran l’arranjament del passeig fins a Santa Margarida, de més de 2 km de longitud, un dels més llargs de la Costa Brava.

El termini previst per a la realització d’aquesta darrera fase compresa entre el rec de la Bruneta i la plaça de les Botxes és de 8 mesos i compten amb un pressupost de 301.000 euros.

El passeig Marítim de Roses va ser construït a partir de 1995 cofinançat per Costes i l’Ajuntament de Roses. Fet en dues fases, la segona es va acabar l’any 2000, unint així el casc de la vila amb Santa Margarida, passant pel Salatar.

Passats prop de 20 anys des de l’execució de la primera fase i 15 de la segona, s’han hagut de posar al dia aspectes com la jardineria, il·luminació i altres elements constructius, com ara el muret de separació amb la platja.
Un altre dels aspectes que s’estan considerant, és un estudi sobre la solució definitiva per al drenatge del passeig, el qual es veu afectat per inundacions periòdiques durant els temporals de llevant.