El patrimoni de Roses a través de tres rellotges de sol

Jornades Europees del Patrimoni

Amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni, l’Ajuntament de Roses va organitzar una Auca Caminada a la Ciutadella per conèixer la historia de la Vila a través de tres rellotges de sol

Jornades Europees del PatrimoniUna seixantena de persones, a l’igual que a la primera organitzada per Educ’art i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses el passat mes de març, van participar, diumenge, a l’Auca Caminada a través dels tres rellotges de sol de la Ciutadella.
Una activitat familiar plantejada dins les Jornades Europees del Patrimoni i que va tenir el punt de partida al rellotge de sol de la Porta de Mar, i que va continuar el seu recorregut pel Pati d’Armes, on es va situar el rellotge analemàtic, que en el cas de la Ciutadella és converteix en un rellotge humà en el que els participants a l’activitat van conformar posant-s’hi en els números de les hores, i un d’ells fent d’agulla, tal i com els deien la directora d’Educ’art, Roser Raluy, i el trobador, encarregat de recitar els rodolins de l’Auca.
El passeig per la història de Roses va acabar al costat de la Porta de Terra, on està ubicat el tercer rellotge de sol de la Ciutadella, un de llautó gentilesa del científic rus Aleksandr Boldyrev, que el va donar el passat mes de gener.
Va ser, en definitiva, una activitat familiar que va tenir una bona acceptació de públic i interessants per Raluy, “sí, perquè la gent té la concepte que el Patrimoni és una cosa que té valor, però per desconeixement o per mandra la gent no s’hi apropa. I el fet que l’Ajuntament organitzi aquestes activitats per participar de manera més lúdica i directa atrau a gent que d’una manera no víndria”.

1.000 participants a les Jornades Europees del Patrimoni a Roses

Jornades Europees del PatrimoniUn total de 999 persones han participat aquest cap de setmana en alguna de les activitats organitzades pel Departament de Cultura de l’Ajuntament de Roses amb motiu de la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni 2013. D’aquestes, 807 persones han aprofitat les portes obertes i activitats de la Ciutadella per visitar aquest recinte, mentre que les 192 persones restants ho han fet al Castell de la Trinitat.

L’àmplia programació d’activitats proposades per a la celebració de les Jornades de Patrimoni a Roses han assolit una molt bona resposta. Entre les propostes, visites comentades, com la de “Gromec, el gat de la Ciutadella”, o la mateixa Auca Caminada, han estat les de major èxit, juntament amb la Gimcana QR’s, que va comptar amb 16 participants. Tots els concursant de la gimcana van rebre com a premi un clauer de la dracma de Roses, mentre que el guanyador va ser obsequiat amb els llibres “La Costa Brava abans de la Costa Brava” i “Illes del Cap de Creus”.