El patrimoni històric de Roses, molt bonic i molt desconegut

Patrimoni històric de Roses

L'activitat ‘Defensem la Ciutadella. Setges i Fortificacions’ s'inicia a la porta de recinte emmurallat

L’Ajuntament de Roses i Educ’art presenten noves activitats per donar a conèixer el patrimoni històric de Roses

Patrimoni històric de Roses
Presentació de les noves activitats culturals sobre el patrimoni històric de Roses

‘Defensem la Ciutadella. Setges i Fortificacions’ és la primera de les cinc noves activitats familiars presentades i iniciades ahir per l’Ajuntament de Roses i el Servei Educatiu del Patrimoni de Roses, Educ’art. Una nova programació per descobrir i gaudir precisament d’això, “del patrimoni de Roses, molt bonic i alhora molt desconegut, i per aquest motiu estem tirant la casa per la finestra per fer més visites que mai, per gaudir d’aquest patrimoni”, va afirmar la coordinadora d’Educ’art, Roser Raluy durant la presentació, amb l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i la directora del Servei Educatiu, Eva Duran, sobre les noves propostes programades tant al recinte emmurallat de la Ciutadella com al Castell de la Trinitat.
Són 5 noves propostes les que complementaran el programa de les visites guiades que es realitzen durant tot l’any en els dos monuments històrics rosincs. Noves propostes que tenen el mateix que comparteixen la novetat que totes es realitzen de nit, “per tal d’innovar, de canviar, per tal de millorar l’oferta per conèixer el nostre patrimoni”, va destacar Mindan.

La primera, l’esmentada ‘Defensem la Ciutadella. Setges i Fortificacions’, que es va encetar tot seguit de la presentació, i va consistir en una visita teatralitzada per explicar la història del recinte emmurallat des d’un altre punt de vista dels mètodes de defensa de la Ciutadella en època d’invasions. Es realitzarà tots els dimarts en francès i tots els dimecres en català en castellà a partir de les 22 hores fins al 14 de setembre.

La segona novetat, també a la Ciutadella, i dirigida al públic infantil, és la ‘Mininits d’estiu’, on a través del gat Gromec els més petits de la casa podran conèixer, de manera divertida, la història de Roses. Es portarà a terme els divendres a partir de les 19 hores.

Patrimoni històric de Roses
L’activitat ‘Defensem la Ciutadella. Setges i Fortificacions’ s’inicia a la porta de recinte emmurallat

I de la Ciutadella passem al Castell de la Trinitat per viure nits d’astronomia amb l’activitat ‘Nit d’estrelles al Castell’. Una tercera proposta cultural que anirà a càrrec de la Societat Astronòmica de Figueres. Tindrà lloc els dilluns a partir de les 21 hores.

I la quarta , també és teatralitzada i també és al Castell. Es tracta de ‘Nits d’aventura i vaixells’, on Lord Cochrane ens transportarà al segle XIX, concretament al 1808, quan la història del recinte fortificat va donar un tomb. Es farà els divendres a les 21 hores.

I la cinquena nova proposta serà completament musical després de visitar, evidentment, els Castell, on els assistents gaudiran d’un concert de violoncel assaborint una copa de cava. Aquesta activitat es farà els dissabtes 9, 16t i 23 d’agost a les 21 hores.

Cal destacar que aquesta darrera activitat no serà l’única on es podrà degustar productes de la terra, ja que el celler Empordàlia hi serà present en totes per oferir als assistents diferents tastets.