El patrimoni immaterial de Roses s’exposa a l’Oficina de Turisme

Vila de Roses
Quatre imatges de Manel Casanovas de la posta de sol de Roses que es poden veure a l'Oficina de Turisme

Deu fotografies de la Posta de Sol de Roses, realitzades per Manel Casanovas, s’exposen a l’Oficina de Turisme fins a finals d’any

Vila de Roses
Quatre imatges de Manel Casanovas de la posta de sol de Roses que es poden veure a l’Oficina de Turisme

La posta de sol és un patrimoni immaterial i natural del que pot presumir Roses. En pocs llocs com a la Vila de Roses es pot gaudir de la majestuosa estampa que deixa el sol quan està a punt de cedir el seu entorn a l’únic satèl·lit, també natural, de la Terra: la lluna.

Un patrimoni immaterial i natural que l’Ajuntament de Roses ja el fa protagonista amb el Festivalet Posta de Sol, però que després de la seva celebració, “hem considerat adient exposar una sèrie de fotografies sobre aquest fenomen de la naturalesa, que és un dels eixos principals de promoció de Roses, segons el pla de màrqueting turístic que estem desenvolupant actualment”, ha afirmat el regidor de Turisme, Félix Llorens.

I per això va demanar a Manel Casanovas, fotògraf jubilat, que exposés a l’Oficina de Turisme una sèrie de les seves fotografies sobre la posta de sol, les quals “són úniques, presses en diferents hores i en diferents dies, i sempre fetes de manera manual, no posant el trípode i fent una exposició llarga”, va afirmar Casanovas tot just quan penjava les fotos a les diferents parets de l’Oficina de Turisme el passat dilluns, 19 de novembre.

La principal característica d’aquestes imatges “excepte una, que es veu el sol en tota la seva posta, és que totes són amb una posta de sol plena de núvols, perquè prefereixo que siguin així, amb unes petites franges de llum, ja que estan fetes en funció del temps actual, és a dir, de la tardor”, va explicar l’autor de l’exposició, per remarcar que els núvols que apareixen en les seves fotografies “li donen un aire diferent, una mica de vida, ja que amb un cel clar i nítid és molt avorrit”.

Aquesta exposició romandrà fins a finals d’aquest 2018, quan l’Ajuntament de Roses té previst les fotografies del nou calendari 2019.

Cal destacar que Manel Casanovas no és el primer cop que exposa a l’Oficina de Turisme de Roses, ja que al juliol va exposar 10 fotografies inèdites del Castell de la Trinitat.