El patruller ‘Formentor’ de l’Armada Espanyola visitarà aquest dissabte Roses

El patruller “Formentor” a Roses
El patruller “Formentor”

El patruller ‘Formentor’ porta a terme tasques de Vigilància i Seguretat Marítima en les costes catalanes i de llevant.

El patruller ‘Formentor’ de l’Armada Espanyola, es troba en aigües catalanes des del passat 3 de novembre, i té previst fer escala al port de Roses aquest dissabte, 7 de novembre.
El vaixell, que romandrà atracat en el moll de Ponent del port pesquer rosinc, es troba fent tasques de Vigilància i Seguretat Marítima en les costes catalanes i de llevant.
El ‘Formentor’ romandrà durant deu dies en aigües de Catalunya i de la Comunitat Valenciana, realitzant la seva missió sota el paraigua del Pla Permanent de Vigilància i Seguretat Marítima, mitjançant l’Armada porta a terme el control dels espais marítims nacionals.
Entre les seves tasques, també s’encarrega de la vigilància pesquera, el control del trànsit marítim, la col·laboració amb altres òrgans i institucions estatals i la preservació del patrimoni subaquàtic.

Abans d’arribar a Roses, el patruller ‘Formentor’ va atracar al port de Cambrils (dia 3 de novembre), durant aquests dies, entre el 4 i el 6, passarà pel port de Barcelona, i un cop salpi de Roses el dia 7 anirà al Port de la Selva per anar posteiorment a Blanes (dia 8) i a Tarragona (dia 9).

El ‘Formentor’ és la segona unitat de la classe “Toralla”, va ser construït a Barcelona en 1989, en les antigues i ja desaparegudes “Drassanes Viudes”.
En l’actualitat té la seva base a Cartagena, i està enquadrat en la Força d’Acció Marítima, amb seu en aquesta localitat. Actualment està comandat pel tinent Damian Niebla Bars, natural de Barcelona.

A causa de la situació sanitària derivada de la pandèmia COVID-19, en aquesta ocasió no es podran efectuar visites a bord.