El patruller ‘Formentor’ dona presència a l’Armada Espanyola al port de Roses

El patruller “Formentor” a Roses
El patruller ‘Formentor’ P82 atracat al port de Roses

La mala mar ha fet l’estada del patruller de Vigilància i Seguretat Marítima al port de Roses més llarga del previst

El patruller ‘Formentor’ P82, comandat pel català tinent de navili, Damián Niebla, va atracar aquest passat divendres al port de Roses.. Una estada al litoral rosinc que respon “a la patrulla de Vigilància i Seguretat Marítima i control dels espais marítims de sobirania que estem portant a terme durant 10 dies per la costa de la Comunitat Valenciana i la costa catalana, i en la que hem aprofitat l’ocasió per fer escala a Barcelona i ara a Roses, que són ports en els que no entrem amb massa freqüència i era una ocasió perfecta per fer una mica de presència naval, en el sentit que les comunitats pesqueres i marítimes d’aquesta zona tinguin més contacte amb l’Armada i poder continuar, així, amb la bona relació que tenim amb aquestes comunitats”, va afirmar el tinent de navili.

I és que en aquest sentit, aquest patruller de l’Armada Espanyola, per la seva eslora (28,5 metres) “que pot entrar a tots els ports que són rellevants per la comunitat esportiva i pesquera, és ideal per visualitzar una mica la presència de l’Armada i la seva relació amb aquestes comunitats”, va remarcar Damián Niebla.  

El patruller Formentor tenia previst fer una escala a Roses d’unes 20 hores, ja que l’objectiu era salpar ahir dissabte cap al migdia, tot i que el mateix tinent de navili ja va vaticinar que “si la meteorologia ens ho permet volem continuar la nostra patrulla pel Cap de Creus, fins arribar a Portbou per després fer una escala a Port de la Selva per passar la nit i posteriorment visitar Blanes i Tarragona. Sinó girarem cua per fer una altra nit a Roses”.

I és el que va passar, en arribar al Cap Norfeu, el comandant del patruller va decidir que el millor era donar mitja molta per tornar a resguard al port de Roses, des d’on ha salpat a primera hora d’aquest matí.

El  patruller ‘Formentor’ P82  va ser construït a Barcelona en 1989. La seva tripulació es composa normalment de 13 mariners amb la seva base a Cartagena, des d’on porta a terme la seva tasca de Vigilància i Seguretat Marítima, així com la de protecció del patrimoni subaquàtic de tota la costa de Llevant, és a dir, des d’Almeria, al Mar d’Alboran, fins la frontera amb França.

Cal assenyalar que a causa de la situació sanitària derivada de la pandèmia COVID-19, no es va poder fer visites a bord del patruller.