El patruller ‘Vigía’ de l’Armada farà escala aquest cap de setmana a Roses

Patruller 'Vigía' de l’Armada

El patruller 'Vigía' de l’Armada

Durant la seva estada al port de Roses el dissabte 23 i diumenge, dia 24, el patruller ‘Vigía’ farà dues jornades de portes obertes dirigides a la ciutadania

Els dies 23 i 24 de novembre farà escala en el port de Roses el patruller d’altura ‘Vigía’.Durant l’estada romandrà atracat en el Moll de Ponent del port pesquer i obrirà les seves portes al públic el dissabte 23, en horari de 15.30 a 17.30 hores, i el diumenge dia 24, de 10.30 a 13.00 hores, amb accés per l’entrada al port pesquer.

Sobre el patruller d’altura ‘Vigía’

El patruller d’altura ‘Vigía’, amb numeral de costat P-73, és el tercer dels quatre vaixells que componen la classe ‘Serviola’. Va ser construït a Ferrol per les drassanes de l’antiga Empresa Nacional ‘Bazán’ i va ser lliurat a l’Armada el 23 de març de 1993.

Des del seu lliurament a l’Armada, el “Guaita” ha passat en la mar més de 2.722 dies i ha superat la xifra de 400.000 milles navegades.

Ha participat en desplegaments més enllà de les nostres fronteres destacant per la seva especial rellevància, la participació en la denominada “guerra del fletán” en 1995, l’aprensió d’un vaixell amb un carregament d’haixix en 2010 i el desplegament en el Golf de Guinea en 2017.

La seva missió principal és la vigilància i seguretat marítima, contribuint a l’acció de l’Estat en la mar en les nostres aigües de sobirania en el marc de les Missions Permanents de les Forces Armades.