El PDeCAT de Roses demana l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats

PDeCAT Roses

El PDeCAT de Roses presenta una moció demanant l’alliberament i el retorn dels polítics catalans davant la manca d’independència del poder judicial i les intencions del PP de controlar la sala Penal del Suprem, que jutjarà el procés català

PDeCAT Roses El portaveu del Grup Municipal del PDeCAT de Roses, Marc Danès, ha presentat al registre d’entrada de l’Ajuntament una moció per ser incorporada a l’ordre del dia del ple ordinari d’aquest mes de novembre que se celebrarà el proper dilluns, 26 de novembre. Una proposta en la que es demana “l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats, així com es denuncia la deriva antidemocràtica i autoritària de l’Estat espanyol”, ha manifestat Danés.

La moció la presenta “ara” el Partit Demòcrata perquè segons el seu portaveu a l’Ajuntament de Roses, “és el moment, ja que el passat dissabte va quedar demostrat que els nostres polítics no tindrien un judici just després de l’escàndol del WhatsApp del senador Ignacio Cosidó, en el que presumia d’un suposat control futur des de darrere sobre diversos òrgans clau en el Tribunal Suprem. Un missatge que va ratificar el que molts catalans venim denunciant des de fa més d’un any, el desprestigi, la manca de credibilitat, independència i imparcialitat del sistema judicial espanyol”. Una moció que els representants del PDeCAT esperen que tiri endavant amb la seva aprovació en la sessió plenària de dilluns “perquè els nostres polítics no van fer res mereixedor d’entrar a la presó”, ha conclòs Marc Danés.

Així, aquesta moció del PDeCAT de Roses demana l’alliberament de Carme Forcadell, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull, Dolors Bassa, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez; i el retorn a Catalunya, sense cap conseqüència penal, dels polítics i consellers catalans Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Antoni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret, Marta Rovira i Anna Gabriel.

Cal assenyalar que amb aquesta proposta ja seran tres les mocions que es debatran al ple ordinari de l’Ajuntament de Roses del proper dilluns, perquè se sumarà a l’ordre del dia a les que ha presentat el PSC per recuperar la Festa d’Andalusia i ERC en desacord de l’impost de les hipoteques.

Moció del Grup Municipal del PDeCAT per l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’Estat espanyol

Catalunya ha tornat a patir, altra vegada, un nou atac repressiu per part del govern de Mariano Rajoy i el bloc del 155, conjurats amb el poder judicial i policial de l’estat. L’onada repressiva contra els catalans i les catalanes és majúscula i el govern espanyol està disposat a tot, fins i tot a vulnerar els drets civils, polítics i humans més bàsics per tal d’erradicar qualsevol signe de dignitat del poble català. Intenten esclafar la voluntat de la sobirania popular empresonant injustament els nostres legítims representants públics, tots ells gent de pau.

El passat divendres 23 de març quedarà gravat a la memòria del nostre país com un nou dia trist i negre. L’empresonament injust, arbitrari i abusiu dels diputats i diputades Carme Forcadell, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa, i l’exili de Marta Rovira tornarà a ressonar en els annals de la història del nostre país com un nou episodi fosc de repressió i de vulneració dels principis democràtics més elementals. Un escenari que queda agreujat per la recent detenció del President legítim de Catalunya, Carles Puigdemont, totalment incomprensible davant la comunitat internacional.

Un divendres negre no només pel poble català sinó també pel poble espanyol, on cada vegada i amb més intensitat els seus ciutadans estan perdent els drets i llibertats més bàsics i inviolables en qualsevol país que es pretengui a si mateix com a democràtic i civilitzat.

Davant d’aquesta nova injustícia, d’aquesta ignomínia, d’aquest acte d’autoritarisme intransigent que ens recorda de manera inevitable les èpoques més fosques de l’Espanya del segle XX, des del món local no podem restar impertèrrits i ens alcem per dir sense vacil·lar que continuarem defensant les nostres idees polítiques. No hi haurà prou barrots per silenciar-les. Avui, un cop més, volem dir-ho molt alt i clar: sempre estarem al costat d’aquells representants que defensen la voluntat del poble, del mandat de l’1 d’octubre i el resultat de les eleccions del 21 de desembre.

I l’estat, en lloc d’actuar com una democràcia madura, on el diàleg i l’acord són el motor de la cohesió de la societat, han decidit oferir cops de porra, menyspreu, humiliació, amenaces i, finalment, presó. Una causa general contra l’independentisme, una autèntica cacera de bruixes, feroç i salvatge, sense mesura.

Potser, ingènuament, es pensen que manllevant-nos als nostres representants, Carles Puigdemont, Carme Forcadell, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Clara Ponsatí, Antoni Comín, Joaquim Forn, Josep Rull, Lluís Puig, Dolors Bassa, Meritxell Serret, Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Marta Rovira i Anna Gabriel, ens rendirem i dimitirem d’exercir el nostre mandat democràtic, emanat directament dels ciutadans i ciutadans. Res més lluny de la realitat. Ens mantindrem ferms en defensa de la causa més justa que hi pot haver: la llibertat i el ple exercici de la democràcia.

Contra la dictadura del 155, trobareu un poble compromès i ferm. Perquè la nostra lluita és la lluita dels homes i les dones lliures i justos, que volen ser tractats com a ciutadans i no com a súbdits.

Per tots aquests motius, el Ple de l’Ajuntament de Roses

ACORDA

PRIMER.- Exigir la llibertat immediata de tots els presos polítics: Carme Forcadell, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull, Dolors Bassa, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.

SEGON.- Exigir el retorn de tots els consellers i polítics catalans exiliats: Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Antoni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret, Marta Rovira i Anna Gabriel, i la garantia del respecte absolut als seus drets polítics, ciutadans i humans sense veure’s sotmesos a cap judici pel seu lliure exercici polític.

TERCER. Declarar la vulneració de les llibertats de les persones, recollides i protegides en tots els tractats internacionals i manifestar la persecució de la lliure expressió, de la vulneració dels drets polítics i humans i del dret a decidir dels ciutadans per part d’un estat que jutja les idees i empresona de forma il·legal.

QUART.- Denunciar l’evident manca de separació de poders a l’estat espanyol, així com la manipulació i coacció dels mitjans de comunicació per part de l’estat.

CINQUÈ.- Demanar a les institucions europees que no continuïn emparant accions pròpies d’una dictadura i apel·lar a la justícia internacional perquè intercedeixi de manera immediata i garanteixi el respecte als drets dels ciutadans catalans.

SISÈ.- Instem a totes les entitats de Roses a defensar els drets fonamentals, civils, polítics, la llibertat, la democràcia i els nostres legítims representants escollits democràticament del Parlament de Catalunya.

SETÈ.- Comunicar al Parlament de Catalunya, a l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, a l’Oficina de l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans (ACNUDH) així com a l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’aprovació de la present moció.

Marc Danés i Zurdo
Portaveu del PDeCAT a l’Ajuntament de Roses